Het Gaia-mysterie
Boek

Het Gaia-mysterie (2013)/ Giovanni Del Ponte, [vert. uit het Italiaans: Piuma Translations ; bew.: Ingrid Koops ; red.: Catalina Steenkoop]

Douglas, Peter en Crystal wonen een bijzonder experiment bij. Nadat ze een hulpkreet hebben gehoord, begint een nieuw avontuur waarin ze met een hacker en allerlei milieuproblemen te maken krijgen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Douglas, Peter en Crystal wonen een bijzonder experiment bij. Pumpkin, een van de deelnemers aan het experiment, begint om hulp te roepen en brabbelt allerlei woorden door elkaar. Even later is Pumpkin niet meer veilig, omdat iemand haar wil ontvoeren. Het begin van een nieuw avontuur, waarin de vrienden samen met Karen, de hacker Nemo en enkele milieuactivisten op zoek gaan naar 'het lied van de aarde' en te maken krijgen met het veranderende klimaat en andere milieuproblemen. Vierde deel uit de serie 'De Onzichtbaren'*. Voor de liefhebbers weer een spannend, mysterieus verhaal. Het verhaal is eenvoudig, goed opgebouwd en prettig leesbaar. Het bestaat uit drie delen die zijn opgedeeld in korte, getitelde hoofdstukken. Als lezer wordt je vanaf het begin meteen het verhaal ingezogen. Enige minpunt is dat de milieuproblematiek er wel erg dik bovenop ligt. Voorin, voor de proloog, een goede, korte introductie van de personages. Achterin de inhoudsopgave. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078345800

Titel Het Gaia-mysterie
Auteur Giovanni Del Ponte
Instelling /Piuma Translations
Secundaire auteur Ingrid Koops ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fantoom, 2013
Overige gegevens 436 p - 21 cm
Annotatie Vert. van: L'enigma di Gaia. - Milano : Istituto Geografico De Agostini, cop. 2010. - (Gli Invisibili)
ISBN 9789078345800
PPN 35661994X
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Milieu ; Computers ; Paranormale verschijnselen
Taal Nederlands