Het bijzondere ei van Mama Eend
Boek

Het bijzondere ei van Mama Eend (cop. 2013)/ Dawn Richards [tekst], & Heidi D'hamers [ill. ; vert. uit het Engels: Birgit Krols]

Mama Eend gaat zo op in de voorbereidingen voor het paasfeest, dat ze per ongeluk ook haar eigen ei verstopt. En dat gaat bijna uitkomen. Gelukkig helpen alle dieren met zoeken. Prentenboek met paginagrote, zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alle dieren zijn druk bezig met de voorbereidingen van het paasfeest. Mama Eend gaat zo op in het eieren verstoppen, dat ze per ongeluk ook haar eigen ei, dat bijna gaat uitkomen, kwijtraakt. Iedereen gaat meteen op zoek. Prachtig prentenboek waarin de traditie van het eieren rapen centraal staat. In dit eenvoudige verhaal krijgt de warme sfeer van vriendschap en hulpvaardigheid de meeste nadruk. De aandoenlijke dieren die zich gedragen en denken als mensen beleven een avontuur waarin de (lichte) spanning goed gedoseerd is. De herhalingen in de tekst zijn prettig voor jonge kinderen en er wordt geteld van een tot drie en tot zes. De mooie gedetailleerde tekeningen beslaan meestal dubbele pagina's. Soms staan een of twee afbeeldingen op een bladzijde in een rond of eivormig kader, binnen een effen pasteltint. De aaibaarheidsfactor van de zeer herkenbare dieren is hoog. De zachte kleuren ogen lentefris en sfeervol. In het omslag zijn glinsterende en tevens voelbare details verwerkt. Fijne verzorgde uitgave om te vertellen aan en samen te bekijken, aan te wijzen en te tellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789491545023

Titel Het bijzondere ei van Mama Eend
Auteur Dawn Richards ; Heidi D'Hamers
Secundaire auteur Birgit Krols
Type materiaal Boek
Uitgave [S.l.] : Les Iles, cop. 2013
Overige gegevens [31] p - ill - 28 cm
Annotatie Vert. van: Duck's Easter egg hunt. - London : Picture Corgi, 2012
ISBN 9789491545023
PPN 357515242
Genre paasverhaal
Thematrefwoord Pasen ; Tellen
Taal Nederlands