Opa Knoest bouwt een boot
Boek

Opa Knoest bouwt een boot (cop. 2013)/ Michel de Boer [ill.], & Frits Jongboom [tekst ; naar een idee van Michel de Boer ; red.: Dominique Beentjes-Schoenmaker]

Als Opa Knoest gaat varen met zijn kleinkinderen, gaat het regenen. Veel dieren schuilen in de boot, waardoor opa het Bijbelverhaal de Ark van Noach vertelt. Prentvertelling met felgekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Opa Knoest heeft een boot gebouwd en gaat varen met Renske en Ricky. Als het gaat regenen, schuilen er een heleboel dieren in de boot. Daardoor denkt opa aan het Bijbelverhaal van Noach en zijn ark. Hij vertelt het verhaal aan de kinderen. Tussendoor praten ze af en toe met elkaar, zodat steeds duidelijk blijft dat het een verhaal in een verhaal is. Het verhaal van opa Knoest wordt in de tegenwoordige tijd verteld, het verhaal over Noach in de verleden tijd. Het boek leent zich vooral goed als voorleesboek, maar de teksten op de linkerpagina zijn gedrukt in vrij grote letter, zodat het boek ook door kinderen zelf gelezen kan worden. Rechts staan paginagrote stripachtige illustraties van de bedenker van opa Knoest, Michel de Boer. De tekeningen zijn fel van kleur en zwart omlijnd. Er zijn veel dieren op te ontdekken. Als opa en de kinderen gaan picknicken zien ze de regenboog, waarover opa vergat te vertellen. De kleuren weerkaatsen over de hele tekening. Over opa Knoest verschenen al meer boeken, waarin hij iets beleeft wat doet denken aan een Bijbelverhaal, zoals 'Opa Knoest vertelt het paasverhaal' (2003) en 'Opa Knoest vertelt het kerstverhaal' (2001). Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789087820138

Titel Opa Knoest bouwt een boot
Auteur Michel de Boer ; Frits Jongboom
Secundaire auteur Dominique Beentjes-Schoenmaker
Type materiaal Boek
Uitgave [Almere] : Buddy Books, cop. 2013
Overige gegevens [31] p - ill - 27 cm
ISBN 9789087820138
PPN 357207211
Rubriekscode 226.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ark van Noach
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Ark van Noach