Kangoeroe
Boek

Kangoeroe (2012)/ tekst Meredith Costain, ill. Gary Hanna ... [et al. ; vert. uit het Engels: Big Balloon, Annerieke Bijeman]

Een jonge rode reuzenkangoeroe (ik-figuur) groeit uit tot een volwassen dier met een eigen gezin. Informatief prentenboek met paginagrote, levensechte computerillustraties. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Informatief prentenboek waarin we een rode reuzenkangoeroe zien opgroeien van een jong tot volwassen dier met een eigen gezin. Op de grasvlaktes van Australië speelt zij samen met haar broertjes en als er gevaar dreigt, vlucht ze in de buidel van haar moeder. Als ze volwassen is, wordt er om haar gevochten. Het verhaal wordt verteld vanuit het jonge dier (ik-figuur) in de tegenwoordige tijd. De schrijfstijl is gemoedelijk. De twee- tot vijfregelige tekstblokken, opgenomen in de illustraties, bestaan uit enkelvoudige en samengestelde zinnen. De haarscherpe foto-achtige computerillustraties beslaan dubbele pagina's. Soms is de achtergrond, of delen in de voorgrond, zo sterk aangezet dat de illustratie enigszins onnatuurlijk overkomt. Het lage perspectief in de illustraties verhoogt de betrokkenheid van de lezer. Achterin staat nuttige achtergrondinformatie over de kangoeroe en een quiz over de kangoeroefamilie waardoor je de verschillen tussen de soorten beter leert zien. Dit is het zesde deel uit de serie 'Mijn leven in het wild'*. Voorlezen en bekijken met kinderen vanaf ca. 5 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047802730

Titel Kangoeroe
Auteur Meredith Costain
Instelling /Big Balloon, Heemstede
Secundaire auteur Gary Hanna ; Annerieke Bijeman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Heemstede : Big Balloon, 2012
Overige gegevens [32] p - ill - 25×28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Animal Planet - Vert. van: Kangaroo. - Weldon Owen, cop. 2012. - (My life in the wild)
ISBN 9789047802730
PPN 355585790
Rubriekscode 598.99
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kangoeroes
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kangoeroes

Relaties/Serie

Mijn leven in het wild
Boek

Mijn leven in het wild (2011-...)

vol. 6
Uitgeleend