Het jeugdboek van de maand
Boek

Het jeugdboek van de maand ([195X-...])

Specificaties

Nederlands

Titel Het jeugdboek van de maand
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : A.W. Bruna & Zoon, [195X-...]
Overige gegevens .. dl - 21 cm
PPN 108890201
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De avonturen van de Baron Münchhausen van de Far West
Boek

De avonturen van de Baron Münchhausen van de Far West wonderlijke en waarachtige geschiedenissen voor oud en jong (1955)

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
#Kapitein# Zeldenthuis
Het groene paradijs
Boek

Het groene paradijs roman voor oudere meisjes (1953)

Rietje (Marie Susanne) Terburg is een weesmeisje met een sluike haarbos, spillebenen en een loenzend oog. Haar pleegzusje heeft blonde krullen, kuiltjes in haar wangen, dansbenen en onschuldige, baluwe ogen. Rietje voelt zich daardoor eenzaam en verdrietig naast dit mooie, maar overigens ijdele en domme, pleegzusje. Gelukkig kan ze altijd op de steun rekenen van haar trouwe pleegbroer Han. Rietje wil graag, net als haar overleden vader, malaria-arts worden in Afrika. Wanneer ze zeventientien jaar is breekt de oorlog uit en dan beseft ze dat haar eigen moeilijkheden in verhouding tot de moeilijkheden van de wereld, erg onbelangrijk zijn.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Bea Leydensdorff
De rode grot
Boek

De rode grot (1954)

De Hollandse gymnasiast Meindert Torringa, die later schrijver wil worden, gaat zes weken logeren bij zijn oom in Portugal. Deze is ingenieur en heeft in Portimao in het zuiden van Portugal, de leiding over de uitvoering van een havenproject. Tijdens de vakantie bemerkt Meindert dat zijn familie bespioneerd wordt, maar hij praat er niet over, omdat hij bang is om te worden uitgelachen. Wanneer zijn kleine nichtje wordt ontvoerd gaat hij op onderzoek uit en valt daardoor in handen van de bende. Door de nauwkeurige notities in zijn dagboek, begrijpt zijn oom de samenhang van de gebeurtenissen en kan de bende opgespoord en ontmanteld worden. Maar het voornaamste is natuurlijk dat Meindert en zijn nichtje worden bevrijd.

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Ab Visser
De vader van Robinson Crusoë
Boek

De vader van Robinson Crusoë (1954)

vol.
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Josepha Mendels