Mam, hoe gaat dat dan?
Boek

Mam, hoe gaat dat dan? voor elke gebeurtenis een verhaaltje (cop. 2013)/ Tischa Neve en Ellie Norden-Schreiber, met ill. van Brigitte Aubertijn

Korte verhaaltjes over gebeurtenissen in een kinderleven, bedoeld om kinderen daarop voor te bereiden; voorzien van opvoedtips voor ouders.Ruim veertig korte verhalen voor elke gebeurtenis in een kinderleven, Van de eerste zwemles, een ziekenhuisopname tot een verjaardag en een bezoek aan een restaurant. Met praktische tips en illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Bijna 48 verhaaltjes over situaties in het dagelijks leven van een kind. Ze gaan over onderwerpen als: naar een restaurant gaan, op bezoek in het ziekenhuis, jarig zijn, logeren, op reis met een vliegtuig, de geboorte van een zusje en een begrafenis. Bij de meeste verhaaltjes staan goede tips voor ouders. Tischa Neve (43) is kinderpsycholoog- en opvoedkundige. In het opvoedkundige programma 'Schatjes' was ze vier seizoenen de vaste psycholoog en schreef daar het boek 'Schatjes van 2 tot 8 jaar' (2006) over. Ook schreef ze 'Positief en creatief opvoeden' (2010). Via haar eigen bureau 'Groot & Klein' verzorgt ze lezingen en workshops rond de ontwikkeling van kinderen en opvoeding. In dit boek schreef ze het voorwoord en de opvoedingstips. De verhalen zijn van Ellie Norden-Schreiber (40; organizer). Ze zijn eenvoudig en beschrijvend, bedoeld om voor te lezen. Oudere kinderen kunnen ze eventueel ook zelf lezen. Nuttig om kinderen (en ouders) op bepaalde gebeurtenissen voor te bereiden. Het boek is voorzien van toepasselijke illustraties. Voor ouders met kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077671887

Titel Mam, hoe gaat dat dan? : voor elke gebeurtenis een verhaaltje
Auteur Tischa Neve ; Ellie Norden-Schreiber
Secundaire auteur Brigitte Aubertijn
Type materiaal Boek
Uitgave [Huizen] : Pica, cop. 2013
Overige gegevens 192 p - ill - 25 cm
ISBN 9789077671887
PPN 352859040
Rubriekscode 070
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagelijks leven; Kinderen; Nederland; Voorlichting
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Dagelijks leven