Torak en Wolf
Boek

Torak en Wolf avonturen in het hoge noorden ([2013])/ Michelle Paver, [vert. uit het Engels Ellis Post Uiterweer]

Toraks vriend Wolf wordt ontvoerd door boosaardige tovenaars. Ze willen hem samen met nog een aantal roofdieren offeren. Torak doet er alles aan om zijn vriend terug te vinden, maar komt zelf ook in gevaar. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Toraks trouwe vriend Wolf wordt ontvoerd door een groep tovenaars met kwade bedoelingen: de Zieleneters. Ze willen Wolf, samen met nog acht andere 'Jagers' offeren om de heerschappij over alle stammen te krijgen. Dit is het derde deel uit de serie 'Avonturen uit een magisch verleden'* over de jongen Torak, zijn jonge wolf en zijn vriendin Renn; het heeft de voorkeur de boeken in de oorspronkelijke volgorde te lezen. Ze beleven opnieuw spannende avonturen in de prehistorische wildernis, ditmaal in het barre noorden, waar ze kennismaken met Inuit-achtige stammen die in iglo's wonen en op zeehonden jagen. Net als in de voorgaande delen verwerkt de schrijfster een indrukwekkende hoeveelheid kennis over het verleden en de wilde dieren in haar verhaal. Te merken is ook dat ze ervaring heeft met overleven in de wildernis. Vanaf de eerste pagina wordt de spanning opgevoerd en de hoofdpersonen komen in zulke hachelijke situaties terecht dat je vaak betwijfelt of ze zich er nog wel uit zullen kunnen redden. De hoofdstukken die vanuit het oogpunt van Wolf zijn geschreven, getuigen van een grote kennis van de psyche van de wolf. Een boek om niet te missen. Herdruk met nieuw omslag. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044338959

Titel Torak en Wolf : avonturen in het hoge noorden
Auteur Michelle Paver
Secundaire auteur Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Uitgave Vianen [etc.] : The House of Books, [2013]
Overige gegevens 267 p - krt - 21 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2006 - Vert. van: Soul eater. - London : Orion Children's Books, 2006. - (Chronicles of ancient darkness ; b. 3)
ISBN 9789044338959
PPN 35279710X
Genre historische roman
Thematrefwoord Prehistorie ; Queesten ; Wolven ; Ontvoeringen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Prehistorie ; Queesten ; Wolven ; ontvoeringen

Relaties/Serie

Avonturen uit een magisch verleden
Boek

Avonturen uit een magisch verleden (2005-...)

vol. 3
Uitgeleend
Michelle Paver