Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoi boer, dag beesten!
Boek

Hoi boer, dag beesten! het boerenkijkboek (cop. 2013)/ [tekst: Marianne van Oeveren, ill.: Aureen Harthoorn ; eindred.: Irene Kohlen ; foto's: Marianne van Oeveren ; fotobijdragen: Frieslandbouwmuseum ... et al.]

Waar komen koekjes, kaas en hamburgers vandaan? Lees en kijk hoe het toegaat op de boerderij, welke dieren er leven en welke producten ze ons geven. Met veel kleurenfoto's. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De herkomst van ons dagelijks eten is vaak niet meer te herkennen in de producten uit de supermarkt, zoals worst en kaas, brood en chips. Waar komt al dat voedsel eigenlijk vandaan? In dit grote, stevige kijkboek wordt het verhaal verteld van de achtergronden van ons voedsel. Vele facetten van het boerenbedrijf komen aan bod: van legbatterij tot biologische teelt, van intensieve veehouderij tot koeienrusthuis, van melkrobot tot knuffelkoe. Er is aandacht voor akkerbouw en de verzorging van koeien, varkens, kippen, geiten enz. Wat eten deze dieren, hoe krijgen zij hun jongen en welke producten geven zij ons? Ook de kinder- en zorgboerderijen komen aan bod, evenals museum- en informatieboerderijen, dierenwelzijn, regelgeving en de natuur rond de boerderij. De korte teksten in korte zinnen zijn begrijpelijk. Kernwoorden zijn vetgedrukt en er zijn verschillende lettertypes gebruikt. De auteur geeft een breed beeld van het leven op een boerderij. Het boek staat vol aantrekkelijke kleurenfoto's, een enkele zwart-witfoto van vroeger en grappige, ingekleurde pentekeningen die in wisselend gekleurde achtergronden, kaders en randen zijn geplaatst. Met inhoudsopgave, websites maar geen register helaas. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789490085285

Titel Hoi boer, dag beesten! : het boerenkijkboek
Auteur Marianne van Oeveren
Secundaire auteur Aureen Harthoorn ; Irene Kohlen
Type materiaal Boek
Uitgave [Zelhem] : Het Boekenschap, cop. 2013
Overige gegevens 89 p - ill - 31 cm
ISBN 9789490085285
PPN 354493221
Rubriekscode 631.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Koeien ; Kippen ; Trekpaarden ; Varkens ; Schapen ; Geiten ; Boerderijen
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Boerderijen