Een morgen voor Ingeborg
Boek

Een morgen voor Ingeborg (cop. 2013)/ Lauraine Snelling, [vert. uit het Engels Daniëlle Langerak]

Rond 1884 blijft een Noorse emigrante met haar twee zoontjes achter in het ruige Dakota, nadat haar man spoorloos is verdwenen.

Recensie

Historische roman over het leven in Dakota rond 1884. De Noorse Ingeborg is met haar twee zoontjes achtergebleven in het ruige Dakota. Nadat haar man spoorloos verdween, heeft zij keihard gewerkt om in leven te blijven. Onder zeer primitieve omstandigheden is het voor de emigrantenfamilie zwaar om het hoofd boven water te houden. Onverwacht komt er hulp vanuit het thuisland. De jonge Haakan biedt zijn diensten aan. Is Ingeborg in staat haar hart opnieuw te openen voor een nieuwe liefde in haar leven of gooit haar ook uit Noorwegen overgekomen zwager roet in het eten? Na 'Het land van duizend morgens'* het tweede deel over het wel en wee van de familie Bjorklund in Amerika. Gebaseerd op haar eigen familiegeschiedenis beschrijft de auteur op een realistische manier de moeilijke leefomstandigheden, de zware lichamelijke arbeid, maar ook de prachtige natuur van de prairie. Haar karakters zijn sympathiek, de hoofdpersonen winnen aan diepgang naarmate het verhaal vordert. Ontberingen en inspanningen vormen het karakter, en laten het vertrouwen in God groeien. Prettige schrijfstijl. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023994299

Titel Een morgen voor Ingeborg
Auteur Lauraine Snelling
Secundaire auteur Daniëlle Langerak
Type materiaal Boek
Uitgave Zoetermeer : Mozaïek, cop. 2013
Overige gegevens 335 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: A new day rising. - Grand Rapids, MI : Bethany House, cop. 1996 - Vervolg op: Het land van duizend morgens
ISBN 9789023994299
PPN 35305206X
Genre familieroman - historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Pioniers ; Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands