De 4 disciplines van uitvoering
Boek

De 4 disciplines van uitvoering zo bereik je je waanzinnig belangrijke doelen (2013)/ Sean Covey ... [et al., vert. uit het Engels Vanja Walsmit]

Handreiking voor managers voor het doorvoeren van organisatieveranderingen, op basis van psychologische en strategische inzichten en toegelicht met praktijkvoorbeelden.

Aanwezigheid

Recensie

Een projectleider of manager kan plannen 'tot het gaatje', maar de uitvoering van die plannen bepaalt het succes. De grootste vijand van een goed uitgevoerd verandertraject is de constante stroom dagelijks werk. Men is te druk met brandjes blussen, waardoor het echte verandertraject niet van de grond komt. De vier disciplines in dit boek zijn: focus op een waanzinnig belangrijk doel; werk met gedragsmetingen; houd een motiverend scorebord bij; creëer een ritme van verantwoording. De delen waaronder 'de implementatie van 4DX in je team' en 'de implementatie van 4DX in je organisatie' combineren psychologische en strategische inzichten met praktijkvoorbeelden. Ronald van Westering van FranklinCovey Nederland heeft het boek aangepast en met cases aangevuld voor de Nederlandse situatie. Redelijk volle bladspiegels, met ondersteunende schema's. Stevige management- en organisatietaal. Interessant voor de fervente Covey-fans die zich verder in dit gedachtegoed willen verdiepen. Minder geschikt als eerste oriëntatie in verandermanagement.

Specificaties

Nederlands | 9789047006015

Titel De 4 disciplines van uitvoering : zo bereik je je waanzinnig belangrijke doelen
Secundaire auteur Sean Covey ; Vanja Walsmit
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : Business Contact, 2013
Overige gegevens 318 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: 4 disciplines of execution. - Simon & Schuster, cop. 2013
ISBN 9789047006015
PPN 352074531
Rubriekscode 366.43
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Strategisch management ; Organisatieontwikkeling
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Strategisch management