Schateiland
Boek

Schateiland (cop. 2013)/ Robert Louis Stevenson, geïll. door Robert Ingpen ; [vert. uit het Engels door Margot van Hummel ... et al.]

Jim komt via een oude zeeman in het bezit van een schatkaart. Samen met een zeer bijzondere bemanning vaart hij uit om de schat te zoeken. Ze belanden in een spannend avontuur. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De ouders van de jonge Jim Hawkins beheren een herberg aan de kust van Engeland. Op een dag neemt een oude kapitein er zijn intrek. Dat blijkt het begin te zijn van een groot avontuur. De kapitein sterft, bijna tegelijkertijd met de ziekelijke vader van Jim. In de zeemanskist vindt Jim een schatkaart. Samen met een plaatselijke dokter, een landheer en een zeer bijzondere bemanning vaart Jim uit om de schat te gaan zoeken. Helaas moeten de schatzoekers letterlijk over lijken gaan om de schat te vinden. Deze klassieker is nog altijd even spannend als in de tijd waarin het verhaal geschreven werd. Deze uitgave is prachtig geïllustreerd met tekeningen op basis van waterverf en lijkt op vergeeld papier gedrukt te zijn. De tekeningen zien er levensecht uit en geven het verhaal nog meer glans. Voor veel kinderen zullen de scheepstermen wat lastig zijn en ze zullen ook moeten wennen aan de lange zinnen. Desondanks zal deze fantastische uitgave hen en ook volwassenen boeien. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059273207

Titel Schateiland
Auteur Robert Louis Stevenson
Secundaire auteur Robert Ingpen ; Margot van Hummel
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2013
Overige gegevens 192 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Treasure Island. - Dorking : Templar, 2005. - Oorspr. uitg.: London : Cassel, 1883
ISBN 9789059273207
PPN 357078055
Genre zeeverhaal - historische roman
Thematrefwoord Zeerovers ; verborgen schatten
Taal Nederlands