Méér!
Boek

Méér! (cop. 2013)/ Marianne Thieme (red.), [ill.: Len Munnik ; red.: Menno Grootveld]

Korte artikelen vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines over de problemen en mogelijkheden betreffende meer duurzaamheid van de economie.

Recensie

In een aantal artikelen worden thema's behandeld als de opwarming van de aarde, wateroverlast en watergebrek, het tekort aan fosfaten, geluk en sociale rechtvaardigheid. De auteurs zijn hoogleraren uit Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk met als redacteur dierenactiviste en kamerlid voor de PvdD Marianne Thieme. De verschillende achtergronden van de auteurs maken het boek wel afwisselend, maar er ontbreekt daardoor voldoende lijn in het geheel. Uiteraard ontbreekt het niet aan waarschuwingen voor grote gevaren zoals te grote stijging van de temperatuur op aarde en het opraken van grondstoffen. Sommige auteurs zien de oplossing in groene economie en industriepolitiek en andere auteurs wijzen op het probleem dat de mensheid pas in actie komt als er zich een ramp voltrekt. Nieuwe ontwikkelingen zoals schaliegas ontbreken wat in het boek. Voorzien van eindnoten per artikel, enkele cartoons en andere illustraties in zwart-wit en personalia van de auteurs.

Specificaties

Nederlands | 9789062245253

Titel Méér!
Secundaire auteur Marianne Thieme ; Menno Grootveld
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Jan van Arkel, cop. 2013
Overige gegevens 192 p - ill - 22 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met de Partij voor de Dieren - Met lit. opg
ISBN 9789062245253
PPN 356372588
Rubriekscode 354
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economisch beleid; Duurzame ontwikkeling; Opstellen ; Milieueconomie ; Klimaatveranderingen ; Waterhuishouding ; Economische crises ; Energiecrises
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Duurzaamheid