Leren te leven
Boek

Leren te leven dertig inzichten over angst en moed (cop. 2013)/ Gordon Livingston, [vert. uit het Engels: Marie-Christine Ruijs]

Levenswijsheden van de Amerikaanse psychiater betreffende universele thema's als verdriet, angst, de dood en liefde, en de wijze waarop mensen daarmee omgaan.

Recensie

Levenswijsheid weergegeven in dertig inzichten met evenzoveel hoofdstukjes, waarin de thema's angst en moed centraal staan. Het overlijden van twee zonen van de auteur op jonge leeftijd en het verdriet daarover lopen als een rode draad door het boek heen en geven een diepere dimensie aan de teksten, die herkenbaar en authentiek is. De auteur, werkzaam als psychiater, gebruikt zijn werk- en privé-ervaringen als inspiratiebron tegen de achtergrond van de Amerikaanse maatschappij. Daarnaast bespreekt hij de beperkingen van medicatie en de invloed van hoop, humor en moed als tegengif bij angst en ondraaglijk lijden. Door de keuze voor universele thema's als angst, eenzaamheid, verdriet, dood, oorlog, woede en liefde zijn de referenties uit de Amerikaanse samenleving niet beperkend. Ieder hoofdstuk begint met een citaat van een bekende politieke of filosofische figuur uit de geschiedenis. Vloeiend geschreven in heldere taal. Geschikt voor een breed publiek, maar het boek zal vooral lezers aanspreken die zelf met een groot verlies, verdriet of angst geconfronteerd zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789055941599

Titel Leren te leven : dertig inzichten over angst en moed
Auteur Gordon Livingston
Secundaire auteur Marie-Christine Ruijs
Type materiaal Boek
Uitgave Schiedam : Scriptum, cop. 2013
Overige gegevens 174 p - 20 cm
Annotatie Vert. van: The thing you think you cannot do : thirty truths about fear and courage. - Basic Books, cop. 2013
ISBN 9789055941599
PPN 343792877
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Angst; Psychologische aspecten ; Moed
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Angst

Relaties/Serie

Scriptum psychologie
Boek

Scriptum psychologie (2003-...)

vol.
Uitgeleend