Op weg naar de top
Boek

Op weg naar de top leven als One Direction : 100% official (cop. 2013)/ 1D [geschreven door One Direction, fotogr.: Simon Harris ... et al. ; vert. uit het Engels: Henriëtte Gorthuis ... et al. ; red. bew.: Renate Poper]

De vijf bandleden van de sinds 2010 populaire Engels-Ierse jongensgroep One Direction vertellen hoe hun leven eruit zag voor ze beroemd werden en daarna. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

One Direction is een boyband die sinds hun deelname aan de Engelse versie van de talentenshow X-Factor bijzonder populair is bij voornamelijk jonge meisjes. De vijf jongens komen individueel aan het woord; ze vertellen over hun jeugd, persoonlijke ervaringen (familie, vriendschappen, school) en hun leven na de start van One Direction. De schrijfstijl is eenvoudig gehouden met een taalgebruik alsof het bandlid het persoonlijk vertelt. De helft van het boek bestaat uit paginagrote kleurenfoto's, uit het familiealbum en vooral portretten van de jongens afzonderlijk en van hun tournees. Aan de vormgeving en druktechniek van de uitgave is veel aandacht besteed: een dik en groot boek met mooi gecoate stevige kaft, ruime lay-out met schreefloze letter en een grote hoeveelheid kleurenfoto's (waarop in grote letters quotes van de jongens). Het geheel is aantrekkelijk, vooral voor de fans. Die zullen ook alle informatie over het persoonlijke leven van de jongens waarderen en geen vragen hebben bij het feit dat dit alleen maar positief lijkt te zijn. Voor liefhebbers vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089419217

Titel Op weg naar de top : leven als One Direction : 100% official
Uniforme titel One Direction
Secundaire auteur Simon Harris ; Henriëtte Gorthuis ; Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2013
Overige gegevens 287 p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Dare to dream : life as One Direction. - London : HarperCollins, 2011
ISBN 9789089419217
PPN 354018043
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen One Direction
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord One Direction