Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Gelderland in de Tweede Wereldoorlog
DVD

Gelderland in de Tweede Wereldoorlog (cop. 2013)

Verzameling oude zwart-witfilms die een beeld geven van de mobilisatie in 1939, het dagelijks leven tijdens de oorlogsjaren en de bevrijding in dit deel van Nederland.

Aanwezigheid

Recensie

Verzameling oude Polygoonjournaals en unieke privé filmopnamen die een sfeerbeeld geven van de mobilisatie in 1939, het dagelijks leven tijdens de oorlogsjaren in dit deel van Nederland en de bevrijding. De zwart-wit filmbeelden zijn grotendeels afkomstig uit het archief van het Instituut voor Beeld en Geluid en zijn niet altijd voorzien van gesproken woord. Ze tonen onder meer een boottocht voor de NSB op de Waal, de Brits-Amerikaanse bomaanval op Nijmegen, de film 'Thuiskomst' over Arnhemse evacués die na de oorlog terugkeren, herdenkingsbijeenkomst van de NSDAP op vliegbasis Fliegenhorst Deelen, het wielerkampioenschap op de baan in Nijmegen, verwoestingen van de steden Zutphen en Nijmegen. Ook zijn er beelden opgenomen van bevrijdingsfeesten in plaatsen als Rumpt, Velp en Harderwijk en het oppakken van collaborateurs. In deze serie zijn meerdere delen verschenen*. Voor een groot publiek.

Specificaties

Nederlands

Titel Gelderland in de Tweede Wereldoorlog
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Tijdsbeeld Media, cop. 2013 - [Hilversum] : Beeld en Geluid - [Hilversum] : NostalgieNet
Overige gegevens 3 dvd-video's (ca. 3 uur) - zw/w., geluid
Annotatie Nederlands gesproken. - Omslag vermeldt: Unieke amateurbeelden, het dagelijks leven in WO II - Bevat: DVD 1: Nederland in de Tweede Wereldoorlog ; Oorlogstijd ; Propagandafilms ; Na de oorlog ; DVD 2: De bezetter ; Dagelijks leven ; DVD 3: Oorlogsverwoestingen ; Bevrijding
PPN 357286596
Rubriekscode Gelderland 938
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gelderland; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Gelderland