Tennis
Boek

Tennis de slimme spelersgids (cop. 2013)/ Rob Antoun, [fotogr.: Simon Pask ; eindred.: Sorrel Wood ; vert. uit het Engels: Paulina de Nijs ; red. Nederlandstalige uitg.: Vitataal]

Praktijkboek tennis waarin niet alleen de technieken, maar ook het analyseren en anticiperen van de tegenstander aandacht krijgt.

Aanwezigheid

Recensie

Het spelen van tennis vergt naast ervaring en techniek ook inzicht op tactisch vlak. In dit rijk geïllustreerde boek wordt ingegaan op de gebruikelijke tactieken in het tennis en de ontwikkeling van analytische vaardigheden in wedstrijdsituaties. Achtereenvolgens komen in vijf hoofdstukken serveren, retourneren, baselinespel, het net naderen en aan het net spelen ter sprake. Aan de hand van tal van voorbeeldsituaties, alsook aan de hand van kleurenfoto's die voorzien zijn van commentaar, wordt de lezer wegwijs gemaakt in verschillende situaties die zich bij tennissen kunnen voordoen. Het boek biedt tennissers de vaardigheden om acties van tegenspelers te analyseren en hierop te anticiperen, waarbij verondersteld wordt dat de basistechnieken van het tennis onder controle zijn. Het nuttige boek is zowel voor beginnende tennisspelers als meer gevorderde spelers van praktische waarde. De schrijver heeft reeds eerder gepubliceerd over tennis. Het boek is voorzien van een handige woordenlijst en trefwoordenregister.

Specificaties

Nederlands | 9789048307951

Titel Tennis : de slimme spelersgids
Auteur Rob Antoun
Secundaire auteur Sorrel Wood ; Paulina de Nijs
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens 143 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Winning tennis: the smarter player's guide. - London : Marshall Editions, cop. 2013
ISBN 9789048307951
PPN 355527065
Rubriekscode 619.61
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tennis
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Tennis