Ondertussen in Revsund
Boek

Ondertussen in Revsund Amsterdammers op het Zweedse platteland (2013)/ Ruben Heijloo & Hilde Talstra, [red.: Marleen Rikkengaa ; fotogr.: Ruben Heijloo ... et al.]

Belevenissen en ervaringen van een Nederlands stel dat zich vestigde in een klein dorpje in Midden-Zweden om daar een mediabedrijf en een bed & breakfast te beginnen.

Aanwezigheid

Recensie

Van de vele Nederlandse emigranten gaan er tegenwoordig heel wat naar Zweden. De Zweedse overheid is geïnteresseerd in Nederlandse landverhuizers, in het bijzonder als ze zich vestigen op het platteland. Dit boek gaat over de ervaringen van het Nederlandse stel Heijloo-Talstra in het Midden-Zweedse Jämtland, waar zij nu drie jaar een oude en zeer grote pastorie bewonen, gelegen aan een meer in Revsund, een dorp van tweehonderd inwoners. Ze woonden voorheen op een Amsterdams appartement en de tegenstelling kan niet groter zijn. Ze openden er een mediabedrijf en - hoe kan ook anders - een bed & breakfast. In korte schetsen vertellen ze over hun belevenisssen in dit dorp: de natuur en lange winters, de ruimte, de aanpassing aan de Zweedse cultuur en mensen, hun contacten met Oost-Afrikaanse vluchtelingen en emigranten, het eten en het sluimerende heimwee. Hun verslag is met enthousiasme geschreven. Een aantal van de columns is eerder verschenen op de website Midscand die Nederlanders helpt bij de emigratie naar deze regio. Bevat enkele zwart-witillustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789461850447

Titel Ondertussen in Revsund : Amsterdammers op het Zweedse platteland
Auteur Ruben Heijloo ; Hilde Talstra
Secundaire auteur Marleen Rikkengaa
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Leersum : Grenzenloos, 2013
Overige gegevens 185 p - foto's - 22 cm
ISBN 9789461850447
PPN 356273334
Rubriekscode Zweden 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nederlandse emigranten; Zweden; Verhalen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Emigratie

Relaties/Serie

Nederlanders over de grens
Boek

Nederlanders over de grens (2013-...)

vol.
Uitgeleend