Kasper de tuinman
Boek

Kasper de tuinman (2013)/ Lars Klinting, [vert. uit het Zweeds: Wendela van 't Hof]

Twee bevers laten duidelijk zien hoe ze uit een paar bonen prachtige planten kweken en deze verzorgen tot ze de bonen kunnen oogsten en opeten. Vierkant prentenboek met grote pastelkleurige illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De bevers Flip en Kasper willen plantjes kweken om voor hun raam te zetten en lezen in het tuinboek van oom Karel (die in het verhaal niet voorkomt) hoe ze dat moeten doen. Stop een paar gewelde bonen in een bloempot met aarde en zorg voor warmte en water. De bonen ontkiemen en groeien uit tot planten met bloemen en peulen vol boontjes. Tenslotte kunnen ze de bonen oogsten, klaarmaken en opeten. Dit verhaal wordt verteld in paginagrote illustraties in zachte, passende pasteltinten op licht-crème papier. Door de natuurgetrouwe schilderingen wordt mede duidelijk gemaakt hoe dit hele proces zich voltrekt in huis, tuin en in een schuur vol tuingereedschap. Op de laatste bladzijde staan ten overvloede nog Kaspers tuintips en een afbeelding van zes soorten bonen (b.v. kievitsboon, black eye-boon). De korte tekst geeft duidelijke aanwijzingen en is plezierig voor te lezen. Op het omslag sjouwt Kasper met tuingereedschap terwijl kleine Flip in een bloempot onder een bonenplant toekijkt. Aan de hand van dit prentenboek kunnen kleuters leren zelf plantjes te kweken. Deeltje uit de Kasper-serie*.Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308965

Titel Kasper de tuinman
Auteur Lars Klinting
Secundaire auteur Wendela van 't Hof
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2013
Overige gegevens [34] p - ill - 23×23 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Weert : Van Buuren, 1997 - Vert. van: Castor odlar. - Stockholm : Alfabeta Bokförlag, 1997
ISBN 9789048308965
PPN 35609118X
Rubriekscode 638.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur