Kasper en Flip in de werkplaats
Boek

Kasper en Flip in de werkplaats (2013)/ Lars Klinting, [vert. uit het Zweeds: Wendela van 't Hof]

Bever Kasper is blij met de hulp die hij in zijn werkplaats krijgt van de kleine Flip, maar hun klanten denken daar anders over. Vierkant prentenboek met grote tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bever Kasper is moe en wil wel wat rust. Zijn maatje Flip wil de werkplaats wel enige tijd runnen. Hij plaatst een bord met de boodschap: 'Wij maken alles'. Dan komen achtereenvolgens klanten om de reparatie van een fiets, een ochtendjas, een strijkplank, een regenpijp, een strandstoel. Telkens lukt het niet de gevraagde reparatie uit te voeren. Steeds ontstaat iets anders dan bedoeld. Na elke mislukking voegt Flip aan het bord toe: behalve fietsen, ochtendjassen, regenpijpen, enz. Als op een dag niemand meer in de werkplaats komt, maken Kasper en Flip van de overige spullen in de werkplaats een soort zeilboot waarmee ze lekker uit varen gaan. Deeltje uit de Kasper-serie, een reeks vierkante prentenboeken*. Op de linkerpagina's is een kleine tekening met tekst afgedrukt, rechts staat een paginagrote tekening in kleur met veel details. De humoristische tekst wordt zeer versterkt door de illustraties. Steeds is dezelfde werkplaats getekend, maar de variatie in materialen en houdingen maken dat er telkens nieuwe vondsten te doen zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308958

Titel Kasper en Flip in de werkplaats
Auteur Lars Klinting
Secundaire auteur Wendela van 't Hof
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2013
Overige gegevens [34] p - ill - 23×23 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Weert : Van Buuren ; Antwerpen : Standaard Jeugd, 2000 - Vert. van: Frippe lagar allt. - Stockholm : Alfabeta Bokförlag, 1999
ISBN 9789048308958
PPN 356091171
Rubriekscode 694
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Repeteerverhalen