Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Ontdek de natuurwetenschap
Boek

Ontdek de natuurwetenschap (2011)/ [red.: up productions, vert. uit het Engels: Conny Sykora]

Kennismaking met natuurwetenschap door thema's als gezichtsbedrog, glasvezels, chemische reacties, laserlicht en melkwegstelsels. Naslagwerk met vele praktische experimenten en veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Uitgebreid naslagwerk met tal van inzichten, ontdekkingen en praktische toepassingen uit de natuurwetenschap. De fascinerende inhoud leidt de lezers op boeiende wijze langs thema's als materie en chemische stoffen; beweging, energie en machines; elektriciteit en magnetisme; licht en geluid; het leven op aarde; ruimte en tijd. Achterin staan vele proefjes, die stapsgewijs worden uitgelegd, om de materie inzichtelijk te maken. In totaal komen de natuurwetenschap en haar talloze verworvenheden aan bod in niet minder dan 155 deelhoofdstukjes, waaronder chemische veranderingen, wrijving, laserlicht, weer en klimaat, melkwegstelsels, gezichtsbedrog, chemische reacties, glasvezels en magnetische kracht. Een uitgave die, ondanks de veelheid van informatie, helder is vormgegeven. De korte teksten zijn gedrukt in duidelijke lettertypes; in illustratieve schema's en tabellen wordt kennis op praktische wijze zichtbaar gemaakt. Vele kleurenillustraties vullen de tekst aan en 'Wist je dits' doen de jonge onderzoeker (wetenschapper) smullen van de wereld van de natuurwetenschap. Handig is de themaverwijzing onder aan de pagina's. Met woordenlijst, register en hologram in het omslag. Voor onderzoekers, om heerlijk in te grasduinen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781445444017

Titel Ontdek de natuurwetenschap
Secundaire auteur Conny Sykora
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Parragon, 2011
Overige gegevens 256 p - ill., krt - 28 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Bath [etc.] : Parragon, 2003 - Met reg - Oorspr. titel: Natuurwetenschap in beeld. - Bath : P, cop. 2004
ISBN 9781445444017
PPN 33941376X
Rubriekscode 504
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Natuur-wetenschappen