Vraag het maar aan Tom Stone
Boek

Vraag het maar aan Tom Stone 70 interessante vragen en antwoorden over muziek (cop. 2013)/ samengest. door: Walter Verbeecke, tek.: Pieter Hogenbirk

Kun je onder water muziek maken? Hoe werkt een doedelzak? Zeventig vragen over muziek en muziekinstrumenten worden beantwoord. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Wat is een trekzak? Worden vioolsnaren echt van kattendarmen gemaakt? Wie heeft het notenschrift bedacht? En wie heeft de piano uitgevonden? De stripfiguur Tom Stone (bekend van een blokfluitmethode van dezelfde uitgever) beantwoordt deze en nog 66 andere vragen over muziek. Op elke pagina staan een of twee vragen met de antwoorden erbij. De genummerde vragen zijn niet gegroepeerd, maar staan door elkaar. Een inhoudsopgave en register ontbreken. De pagina's zijn in stevige kleuren gedrukt (zonder wit) met een tekst in gekleurde kaders, waardoor de opmaak nogal vol en zwaar overkomt. De uitgave is geïllustreerd met kleurenfoto's (van muziekinstrumenten), afbeeldingen (van schilderijen en muziekboeken) en stripachtige kleurentekeningen van Tom Stone. De uitleg bij de vragen is interessant voor kinderen en losjes geschreven, en wekt ook nieuwsgierigheid op. In de tekst staan nogal wat slordigheden in interpunctie en spatiegebruik, maar kinderen zullen zich hier niet snel aan storen. Het is al met al een kleurrijk boek met een bonte verzameling weetjes over muziek. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar. 64 blz. Reba 00706.

Specificaties

Nederlands | 9789069113975

Titel Vraag het maar aan Tom Stone : 70 interessante vragen en antwoorden over muziek
Auteur Walter Verbeecke
Secundaire auteur Pieter Hogenbirk
Type materiaal Boek
Uitgave Zwolle : Reba Productions, cop. 2013
Overige gegevens 64 p - ill - 25 cm
ISBN 9789069113975
PPN 355258374
Rubriekscode 781.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziek; Wetenswaardigheden
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Muziek