Maffe meiden
Boek

Maffe meiden ([2013])/ Mirjam Mous

Teddie is gehandicapt en heeft daarom een rolstoel nodig. Soms is dat lastig, maar meestal doen Teddie en Maud, haar beste vriendin, alles wat andere meiden ook doen. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Maud is de beste vriendin van Teddie, die rolstoelafhankelijk is, maar zich daardoor in weinig laat beperken. Met veel gevoel voor humor worden hun dagelijkse (puber)perikelen beschreven in losse verhalen, die weliswaar samenhang vertonen, maar toch goed onafhankelijk van elkaar te lezen zijn. Een aantal van deze verhalen is eerder gepublicerd in het meidenblad Tina. Zo maken ze met een stel klasgenoten een korte film die, wanneer ze hem op school willen vertonen, overschreven blijkt te zijn door een aflevering van Teletubbies en raken zij in een pretpark Teddies kleine nichtje kwijt. Toch hebben de vrolijke verhalen over school, verliefdheid en jaloerse klasgenoten ook een diepere laag: Teddie is weliswaar gehandicapt, maar niet zielig. Als anderen haar anders behandelen, krijgen die de wind van voren. Fijne verhalen over een bijzondere vriendschap, boordevol herkenning. Ook geschikt voor minder gretige lezers vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000324156

Titel Maffe meiden
Auteur Mirjam Mous
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, [2013]
Overige gegevens 95 p - 22 cm
Annotatie Colofon vermeldt nog jaar van uitgave: 2007 - Oorspr. uitg.: 2007. - Gedeeltelijk eerder verschenen in het tijdschrift Tina
ISBN 9789000324156
PPN 353837040
Thematrefwoord Vriendschap ; Mensen met een lichamelijke beperking
Taal Nederlands