Sam & Julia
Boek

Sam & Julia het grote feest (2013)/ gemaakt door Karina Schaapman, tekst Karina Schaapman en Maurits Rubinstein ; fotogr. Jaap Vliegenthart

Sam en Julia krijgen in het Muizenhuis onverwacht bezoek van drie avontuurlijke kleine meisjes, met wie ze vriendschap sluiten. De volgende dag blijkt dat het prinsesjes zijn. Prentvertelling met sfeervolle kleurenfoto's. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mini, Midi en Maxi gaan op onderzoek uit in het Muizenhuis. Zo komen ze Sam en Julia tegen, met wie ze vriendschap sluiten. Met zijn allen beleven ze avonturen en kijken ze naar de grote muizen, die zich voorbereiden op het grote feest. De volgende dag blijken de zusjes prinsesjes te zijn. Royaal 'Gouden boekje', verschenen ter gelegenheid van de inauguratie. Derde boek in de nationaal en internationaal zeer succesvolle 'Muizenhuis'-serie van Karina Schaapman, ex-PvdA-politica en moeder van vier kinderen. Het werd na de inauguratie van Willem-Alexander aangeboden aan de prinsesjes. Leerlingen van groep 1-4 en kinderen in asielzoekerscentra kregen het cadeau. Zoals in de eerdere delen loopt het verhaal nogal stroef, en is de tekst niet vrij van clichés. De beelden zijn meer op actie gericht en daardoor minder pakkend en gestileerd dan die van de eerste twee delen, die in groot formaat verschenen*. Toch voelt de wereld van Sam en Julia veilig aan en sluiten hun belevenissen aan bij de beleving en behoeften van kinderen. Door de originele materialen een feest van herkenning voor (groot)ouders. De ingenieuze details garanderen urenlang kijkplezier. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047615200

Titel Sam & Julia : het grote feest
Uniforme titel Sam en Julia Het grote feest
Auteur Karina Schaapman ; Maurits Rubinstein
Secundaire auteur Jaap Vliegenthart
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2013
Overige gegevens [27] p - ill - 20 cm
ISBN 9789047615200
PPN 357161432
Thematrefwoord Vriendschap ; Feesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het Muizenhuis
Boek

Het Muizenhuis (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Karina Schaapman