Boris krijgt waterpokken
Boek

Boris krijgt waterpokken (cop. 2013)/ Carrie Weston [tekst], Tim Warnes [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal tekst & redactie]

Meneer Waggel komt in de klas van juf Kloek vertellen over de producten van zijn boerderij. Als juf Kloek koekjes wil bakken, blijkt Boris de beer ziek te zijn. Hij heeft allemaal vlekjes. Vierkant prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meneer Waggel komt in de kleuterklas met producten van zijn boerderij. De kleuters luisteren vol enthousiasme naar de achtergrond van de honing, de eieren, het meel en de boter. Maar als juf Kloek koekjes wil gaan bakken, blijkt Boris de beer ziek te zijn. Vierkant prentenboek over een herkenbaar onderwerp: het krijgen van besmettelijke waterpokken. De vrolijke, zachtgekleurde illustraties zijn gedetailleerd en vriendelijk en beslaan enkele en dubbele pagina's. Het gehanteerde lage perspectief en de duidelijke lichaamstaal van de dierfiguren verhogen de betrokkenheid. Dunne contourlijnen ondersteunen de herkenbaarheid; de lichte beschaduwing brengt sfeer. De tekst bestaat uit bondige, samengestelde zinnen die zich goed laten voorlezen. Er is gewerkt met de verleden tijdsvorm en dialogen; gemoedelijke schrijfstijl. Binnen tekst en illustratie is het recept van juf Kloek opgenomen van de honing/haverkoekjes. Over Boris en de andere dieren uit de klas van juf Kloek verschenen meerdere prentenboeken, o.a. 'Boris de superheld'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308033

Titel Boris krijgt waterpokken
Auteur Carrie Weston ; Tim Warnes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [31] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Boris gets spots. - Oxford : Oxford University Press, 2013
ISBN 9789048308033
PPN 355527103
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Eten ; Waterpokken
Taal Nederlands