One Direction
Boek

One Direction backstage (cop. 2013)/ Sarah-Louise James, [vert. uit het Engels: Renate Poper]

Een kijkje achter de schermen bij de populaire jongensband 'One Direction'. Maak kennis met de vijf leden en lees over hun tournees, fans, hun hechte onderlinge band en hun succes in Amerika. Met veel, ook grote, (portret)foto's in kleur en een quiz. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Dit uit het Engels vertaalde magazine valt met de deur in huis vanuit het idee dat de fans van de band One Direction het blad van begin tot eind willen lezen. De teksten zijn toegankelijk en met inlevingsvermogen geschreven: de auteur verplaatst zich in de bandleden en weet te vertellen hoe ze zich voelen ('Zie je wel, ze zijn net zo gewoon als jij en ik'). Eerst worden de vijf bandleden elk voorgesteld in tekst en paginagrote portretfoto's. Daarna 21 thematische hoofdstukken (op dubbele pagina's) over o.a. de ontstaansgeschiedenis en eerste jaren van de band, tournees, fans in eigen land (speciale aandacht voor meisjesfans), vriendschap tussen de bandleden, kledingstijl, hun succes in Amerika, prijzen, beroemde fans en leuke weetjes. Vooral het deel over het ontstaan van de band is informatief. De kleurrijke opmaak is duidelijk en bestaat uit iets meer dan de helft uit (paginagrote) kleurenfoto's. Wie het blad van A tot Z heeft gelezen kan alle quizvragen aan het eind beantwoorden en mag zich 'superfan' noemen. Er is wel behoorlijk wat overlap met 'One Direction : het officiële fanboek'* dat ook in 2013 in vertaling verscheen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089419460

Titel One Direction : backstage
Auteur Sarah-Louise James
Secundaire auteur Renate Poper
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2013
Overige gegevens 65 p - ill - 28 cm
Annotatie Titelp. vermeldt: Met alle ins and outs! en Unofficial and unauthorized - Vert. van: One Direction : the ultimate fan book. - London : Carlton Books, 2012
ISBN 9789089419460
PPN 357940229
Rubriekscode 785.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen One Direction
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord One Direction