Op de koop toe
Boek

Op de koop toe roman (2013)/ Deeanne Gist, vert. [uit het Engels] door Lia van Aken

Om zijn land in Seattle te kunnen behouden, laat een houthakker rond 1860 per schip een bruid overkomen; zij is alleen niet op de hoogte van de deal.

Recensie

Om zijn land in Seattle te kunnen behouden heeft houthakker Joe Denton een huwelijksakte nodig. Hij laat op bestelling een jonge vrouw per schip overkomen. Echter bij aankomst blijkt de jonge vrouw Anne een contract als kokkin op zak te hebben. Allerlei emotionele, komische, liefdes- en geloofsperikelen wisselen elkaar af. Het verhaal is gebaseerd op historische feiten en speelt zich af in Noordwest-Amerika rond 1860. De karakters van de hoofdpersonen Joe en Anne zijn levendig getekend. Joe is een integere houthakker die er tenslotte alles voor over heeft om Anne te veroveren, zelfs zijn land. Anne is een streng gelovige wees, die verliefd is, maar gebukt gaat onder schuldgevoelens uit haar verleden. Ontspannend romantisch verhaal in een eenvoudige stijl met korte zinnen en in een meeslepende verteltrant geschreven voor een vooral protestants-christelijke lezerskring. De Amerikaanse schrijfster heeft voor twee eerdere historische romans 'De tabaksbruid' en 'Met goed fatsoen' in Amerika een Christy Award ontvangen voor de beste romantische fictie. Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789029721936

Titel Op de koop toe : roman
Auteur Deeanne Gist
Secundaire auteur Lia van Aken
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Utrecht : Voorhoeve, 2013
Overige gegevens 368 p - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Kampen : Voorhoeve, 2010 - Vert. van: A bride in the bargain. - Grand Rapids, MI : Bethany House, cop. 2009
ISBN 9789029721936
PPN 355590581
Genre historische roman - protestants milieu
Thematrefwoord Verenigde Staten; 19e eeuw
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verenigde Staten; 19e eeuw