50 machines die de geschiedenis veranderd hebben
Boek

50 machines die de geschiedenis veranderd hebben (cop. 2013)/ door Eric Chaline, [vert. uit het Engels: Cornelis van Ginneken]

Vijftig machines die van groot belang zijn geweest in de geschiedenis van de techniek, van het weefgetouw tot de eerste mobiele telefoon van Motorola.

Recensie

De titel van het boek dekt de inhoud volledig: vijftig machines die van groot belang zijn geweest in de geschiedenis van de techniek. Het boek beschrijft alle uitvindingen apart, beginnend met het weefgetouw van Jacquard (1801) tot de eerste Motorola clamshell mobiele telefoon (1996). Daartussenin de dieselmotor, de Marconi-radio, de gloeilamp, V2-raket enz. De teksten lezen gemakkelijk en zijn in een informatieve en journalistieke stijl geschreven. Het boek bevat talloze afbeeldingen en foto's in kleur en zwart-wit. Het boek doet sterk denken aan de Readers Digest-serie Grote Ontdekkingen en Baanbrekende Uitvindingen. Die boeken beslaan een veel langere periode in de geschiedenis, maar de artikelen lijken erg veel op elkaar. Dit boek van Eric Chaline zou er een selectie van kunnen zijn. De doelgroep bestaat uit alle techniek-geïnteresseerden.

Specificaties

Nederlands | 9789089982865

Titel 50 machines die de geschiedenis veranderd hebben
Uniforme titel Vijftig machines die de geschiedenis veranderd hebben
Auteur Eric Chaline
Secundaire auteur Cornelis van Ginneken
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2013
Overige gegevens 224 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Fifty machines that changed the course of history. - Quid Publishing, 2012
ISBN 9789089982865
PPN 358158850
Rubriekscode 640.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Machines; Geschiedenis
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Machines