Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Herbestemming van postkantoren
Boek

Herbestemming van postkantoren een tweede leven voor de burchten van de post (cop. 2013)/ Koos Havelaar en Annette Wiesman

Kort overzicht van de geschiedenis van de postkantoren in Nederland en uitgebreide voorbeelden van de herbestemming van deze vaak historisch en architectonisch gezien belangrijke gebouwen.

Recensie

In 2011 sloot het laatste postkantoor van Nederland zijn deuren, sindsdien dienen wij onze zaken bij postagentschappen te regelen. Met het sluiten van de postkantoren kwam er een einde aan een vaste waarde in een lokale gemeenschap en kwamen er veel, vaak toonaangevende, gebouwen leeg te staan. Beide aspecten komen in dit boek aan bod: persoonlijke verhalen van medewerkers en gebruikers van postkantoren naast een analyse van het architectonisch en cultuurhistorisch belang van de gebouwen. Allereerst zijn opgenomen een aantal inleidende hoofdstukken over o.a. de geschiedenis van de postbezorging (wettelijk geregeld vanaf 1799), over de klassieke en over de moderne postkantoren en over de voor- en nadelen van herbestemming. Daarna volgen uitgebreide beschrijvingen van hergebruikte postkantoren in Alkmaar, Arnhem, Oudenbosch, Oude Pekela, Amsterdam, Leeuwarden, Deventer, Groningen, Eindhoven, Haarlem, Geleen, Zierikzee, Voorburg, Den Haag en Enschede. De uitgave geeft een zeer breed en gevarieerd beeld van zowel postkantoren als herbestemming. Met veel oude en nieuwe foto's. Voor een breed publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789462080560

Titel Herbestemming van postkantoren : een tweede leven voor de burchten van de post
Auteur Koos Havelaar ; Annette Wiesman
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : nai010 uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens 176 p - foto's - 28 cm
ISBN 9789462080560
PPN 352699388
Rubriekscode 718.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Postkantoren; Hergebruik ; Monumenten; Hergebruik
Trefwoord Arnhem
Postkantoren
Renovatie
Monumenten
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Postkantoren