Een knuffel van mama
Boek

Een knuffel van mama (2013)/ Nick Bland & Freya Blackwood, [vert. uit het Engels: Maeike de Wolff-Russchen ; red.: Jaap Verheij]

Als Lisa voor het slapengaan mama's laatste knuffel krijgt, belooft ze deze terug te brengen. Ze deelt de knuffel vervolgens met haar vader, tweelingbroers, baby Lilly en hond Sammy. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Prachtig sfeervol prentenboek over de kleine Lisa, die voor het naar bed gaan nog een knuffel van haar mama vraagt. Mama antwoordt, dat het haar laatste knuffel is, waarop Lisa belooft hem terug te brengen. Daarop gaat ze al haar familieleden in het wat chaotische huishouden langs om hen een knuffel te geven. Omdat de knuffel geleend is, vraagt ze deze steeds terug. Ze krijgt telkens een knuffel terug, die anders is, maar toch 'net zo fijn'. Alleen de hond snapt het niet en gaat er vandoor na ontvangst van de knuffel. Dit maakt Lisa verdrietig, maar uiteindelijk komt het toch goed. Ze krijgt van de hond een hele natte knuffel (ook 'net zo fijn'). Als Lisa in bed ligt krijgt ze nog een kusje van mama die ze niet hoeft te lenen, want daar heeft mama er genoeg van. Een prachtig verhaal rond een origineel idee om een knuffel te lenen en terug te geven aan de oorspronkelijke gever. De korte tekst is eenvoudig geïllustreerd met prachtige paginagrote potlood- en houtskooltekeningen met een opvallend losse schetsmatige lijnvoering en veel aandacht voor details. Ze zijn ingekleurd met waterverf in zachte tinten. Een hartverwarmend bedtijdverhaal voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060386859

Titel Een knuffel van mama
Auteur Nick Bland ; Freya Blackwood
Secundaire auteur Jaap Verheij ; Maeike de Wolff-Russchen
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : Christofoor, 2013
Overige gegevens [32] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: The runaway hug. - Gosford, NSW : Scholastic Australia, 2011
ISBN 9789060386859
PPN 35300524X
Thematrefwoord Slapengaan ; Knuffelen ; Gezin
Taal Nederlands