Tumbler en de skatebaan
Boek

Tumbler en de skatebaan (2013)/ [Keith Chapman, vert. uit het Engels: Big Balloon]

Tumbler, een grote cementmolen, komt in Bobstad helpen bij de bouw van een skatebaan. Dat groot zijn niet betekent dat je ook beter bent, komt Tumbler vanzelf achter. Vierkant prentenboek met clichématige kleurenillustraties gebaseerd op de televisieserie. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Er wordt een skatebaan gebouwd in Bobstad. Daar is Tumbler de grote cementmolen bij nodig. Hij is nieuw in Bobstad. Hij is enorm groot, heeft een grote mond en doet onaardig tegen Dizzie, de kleine cementmolen uit Bobstad. Maar tijdens de werkzaamheden leert Tumbler dat groot niet altijd beter is. Vierkant prentenboekje uit de zeer uitgebreide reeks over Bob de Bouwer*. Een van de twee naast elkaar liggende pagina's bestaat steeds uit een digitaal gemaakte kleurenillustratie, gebaseerd op de televisieserie. De illustraties zijn duidelijk en bevatten weinig details. De andere pagina bestaat uit tekst in grote, schreefloze letters met daarbij een kleinere illustratie. Deze tekst staat op een lichtgekleurde achtergrond en is zogenaamd met schroeven aan de rest van de pagina bevestigd. De machines hebben letterlijk een gezicht en menselijke eigenschappen. Het taalgebruik is verzorgd; moeilijke woorden komen voor, maar kunnen uitgelegd worden, de zinslengte is wisselend. Bevat twee pagina's op steviger papier met uitknipbare Bob en Muck-figuren. Commerciële uitgave voor fans van Bob de Bouwer. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047802372

Titel Tumbler en de skatebaan
Auteur Keith Chapman
Instelling /Big Balloon, Heemstede
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Heemstede : Big Balloon, 2013 - Utrecht : Aldipress [distr.]
Overige gegevens 26 p., [2] knipbl - ill - 21×21 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Bob the Builder. - Extra!: Bob en Muck pop-up figuren! - Vert. van: Tumbler and the skate park. - Egmont UK, 2009
ISBN 9789047802372
PPN 355591677
Taal Nederlands