Op zoek naar het mysterieuze qinquidix
Boek

Op zoek naar het mysterieuze qinquidix (cop. 2013)/ Gaby Kuijpers en Natalie van der Horst, met ill. van Wilbert van der Steen

Raf heeft een zeldzame ziekte waardoor hij snel moe wordt. Samen met Teuntje reist hij over de hele wereld, op zoek naar het plantje Qinquidix dat hem kan helpen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Spannende en avontuurlijke vertelling waarin Raf en Teuntje over de hele wereld reizen om het plantje Qinquidix te vinden. De werkzame stof van dit plantje kan mogelijk een bijdrage leveren aan de vermindering van de vermoeidheidsklachten van Raf. Raf lijdt aan de zeldzame ziekte 'mitoniet', waardoor zijn energievoorraad snel opraakt en hij zich snel vermoeid en uitgeput voelt - een energiestofwisselingsziekte die echt bestaat, maar waarover nog erg weinig bekend is. Raf heeft een grote vriend, professor Pruttel, die op zijn beurt wordt bijgestaan door assistente Evi. Professor Pruttel doet er alles aan om een oplossing te vinden, waardoor de 'batterij' in Rafs lijf weer snel en beter kan opladen. In dit vlot vertelde verhaal kan alles: Raf en Teuntje reizen over de wereld. Ze maken daarbij gebruik van een heuse tijdmachine en geavanceerde vervoermiddelen. Door middel van de C+, een handig digitaal apparaat, kunnen zij met iedereen in alle talen communiceren en kunnen zij ook hun plek op aarde lokaliseren. Het verhaal vol liefdevolle kameraadschap eindigt energiek. Sympathieke uitgave met bijpassende zwart-witillustraties en een verwijzing naar achtergrondinformatie via www.rafenteuntje.nl. Een opbeurend verhaal over een ziekte die (nog) veel zorgen baart. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000320257

Titel Op zoek naar het mysterieuze qinquidix
Auteur Gaby Kuijpers ; Natalie van der Horst
Secundaire auteur Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, cop. 2013
Overige gegevens 125 p - ill - 24 cm
ISBN 9789000320257
PPN 352198907
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ziek zijn ; Zoektochten ; Vriendschap
Taal Nederlands