Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Wat zou jij doen... als je koning was?
Boek

Wat zou jij doen... als je koning was? (2013)/ [tekst] Francine Oomen, & [ill.] Sieb Posthuma

Wat zou jij doen als je koning was? Als je je pap niet lust? Of als je wekker gaat en je geen zin hebt om op te staan? Prentenboek met vrolijke illustraties, vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.

Recensie

Prentenboek uitgegeven t.g.v. de inhuldiging van koning Willem-Alexander en de aansluitende tentoonstelling in De Nieuwe Kerk. Centraal staat de vraag: 'Wat zou jij doen als je koning was?', die wordt herhaald op elke rechterbladzijde. Op de bijbehorende prent is steeds een (vaak herkenbare) situatie te zien die de lezer uitnodigt om een oplossing of vervolg te bedenken. De jonge koning ligt bijvoorbeeld nog in diepe slaap als om zeven uur de wekker afloopt, staat weifelend naast zijn overvolle verkleedkist en zit zichtbaar walgend boven zijn bordje pap. Op de volgende bladzijde is steeds het antwoord op de vraag te zien. Zo wordt de 'koning' door zijn moeder uit bed getrokken ('Ik zou meteen uit bed springen!), paradeert trots met koningsmantel en kroon ('Ik zou besluitvaardig zijn!') en weigert zijn pap te eten ('Ik zou standvastig zijn!'). De prenten bevatten grappige details, zoals een eigenwijs hondje dat de koning steeds trouw volgt. Op de achterkant van het omslag staat het officiële staatsieportret van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. De tekst bevat moeilijke woorden die voor de doelgroep nogal hoog gegrepen zijn, zoals: besluitvaardig, standvastig, zorgzaam, geïnteresseerd en vrede, maar de vrolijke illustraties nodigen uit tot fantaseren. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045115931

Titel Wat zou jij doen... als je koning was?
Auteur Francine Oomen ; Sieb Posthuma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Nieuwe Kerk Amsterdam, 2013 - Amsterdam : Querido
Overige gegevens [23] p - ill - 24 cm
Annotatie Uitg. ter gelegenheid van de inhuldiging van koning Willem-Alexander en de aansluitende tentoonstelling 'Ingehuldigd! in De Nieuwe Kerk Amsterdam
ISBN 9789045115931
PPN 357162331
Thematrefwoord Koningen ; Troonopvolging ; Dagdromen
Taal Nederlands