Kruistochten
DVD

Kruistochten (cop. 2013)/ written & presented by Thomas Asbridge, series prod. & dir. Chris Wilson

De geschiedenis van de grootste religieuze oorlogGeschiedenis van de kruistochten met aandacht voor de eerste kruisvaarders, de twee grote tegenstanders Richard Leeuwenhart en Saladin en de heilige oorlogen in Egypte.

Aanwezigheid

Recensie

BBC-serie over de kruistochten, gepresenteerd en geschreven door Thomas Asbridge. Asbridge verdiepte zich na zijn studie Oude en Middeleeuwse geschiedenis in de historie van de kruistochten. Hij publiceerde veel over dit onderwerp en werkte mee aan verschillende televisieprogramma's. In drie afleveringen komen aan bod: de eerste kruisvaarders, de twee grote tegenstanders Richard Leeuwenhart en Saladin, en de heilige oorlogen in Egypte. Na een bezoek van paus Urbanus II aan Frankrijk ontstond de beweging van het Latijnse westen om Jeruzalem op de moslims te veroveren: een volksbeweging en een ridderleger (1096). Na de verovering van Jeruzalem (1099) volgde er een zo'n 200 jaar durende heilige oorlog waarna Saladin in 1187 Jeruzalem veroverde. In 1238 vertrok de Franse Koning IX naar Cairo, het centrum van de economische macht, en verloor. Asbridge verklaart het ontstaan van de kruistochten in het licht van de tijd: een periode van hoop en vrees, hemel en hel. Hij belicht de geschiedenis realistisch. Mooi uitgevoerde serie, evenwichtig gebracht. Voor een breed publiek.

Specificaties

Engels | 8717306272902

Titel Kruistochten
Uniforme titel The crusades
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Chris Wilson ; Thomas Asbridge
Type materiaal DVD
Uitgave Amsterdam : B-Motion, cop. 2013
Overige gegevens 2 dvd-video's (ca.153 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor de BBC: Groot-Brittannië : 360 Production, 2012 - Oorspr. titel: The crusades - Bevat: Afl. 1: Holy War ; Afl. 2: The Clash of Titans ; Afl. 3: Victory & Defeat
ISBN 8717306272902
PPN 355653648
Rubriekscode 925.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Kruistochten
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Kruistochten