Fantoomliefde
Boek

Fantoomliefde (2013)/ Aminatta Forna, vert. [uit het Engels] door Aleid van Eekelen-Benders en Marijke Vershuys

Een Engelse psycholoog beleeft in Sierra Leone een emotionele periode die wordt gekenmerkt door vriendschap, liefde en verraad.

Aanwezigheid

Recensie

Roman met vele lagen, die zich afspeelt in het na-oorlogse Sierre Leone. De psychiater Adrian is Engeland en zijn huwelijk ontvlucht en gaat in een ziekenhuis in Freetown werken. Zijn enige patiënt is Elias Cole, die op zijn sterfbed zijn levensverhaal vertelt. 'Je valt, je staat weer op', dat is de manier waarop de bevolking met trauma's omgaat. De bevriende chirurg Kai houdt zijn nachtmerries voor zich. In de loop van het verhaal blijkt hoe de verschillende levens met elkaar zijn verweven. Roman over verlies, liefde, gebrek aan communicatie, napijn van een land in oorlog, die je naar het einde toe steeds meer aangrijpt. De schrijfster (1964) groeide op in Sierra Leone en Engeland en geldt als een van de meest veelbelovende jonge auteurs uit Afrika. Deze roman werd bekroond met de Commonwealth Prize (Afrika). Kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789046815212

Titel Fantoomliefde
Auteur Aminatta Forna
Secundaire auteur Aleid van Eekelen-Benders
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam, 2013
Overige gegevens 575 p - 21 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Ailantus, 2012 - Vert. van: The memory of love. - London [etc.] : Bloomsbury, 2010
ISBN 9789046815212
PPN 355525739
Genre psychologische roman
Thematrefwoord Sierra Leone
Taal Nederlands