Leef vanuit je verbeelding
Boek

Leef vanuit je verbeelding een gelukkig leven heb je zelf in de hand (2013)/ Stephen R. Covey, [vert. uit het Engels Vanja Walsmit ; foto's Esther Schulting ... et al.]

Citaten, verhalen en inzichten over gedrag en relaties, waarbij verantwoordelijkheid, integriteit, luisteren en het volgen van je hart centraal staan.

Recensie

Compilatie van citaten, verhalen en inzichten van de inmiddels overleden auteur, hoogleraar en organisatieadviseur, bekend van 'De zeven eigenschappen van effectief leiderschap'. Geordend in achttien tijdloze levensprincipes waaronder effectiviteit, leiderschap, liefde, moed, vertrouwen en zelfdiscipline. In de uitwerking van de principes worden gedragseigenschappen en relationele aspecten inzichtelijk gemaakt. Hierbij staan verantwoordelijkheid, integriteit en luisteren met je hart hoog in het vaandel. De auteur baseert zich op ervaringen in het bedrijfsleven en persoonlijke ontmoetingen in familieleven en universiteit. De inhoud is ondergeschikt aan de vormgeving waardoor interessante denkbeelden ondergesneeuwd zijn door tegeltjeswijsheden, weergegeven in kleurrijke kaders met zeer groot lettertype. Geïllustreerd met paginagrote kleurenfoto's, veelal uit de natuur. Ter afsluiting een aantal favoriete citaten van de auteur uit de filosofie en literatuur. Heldere druk op kleurrijke ondergrond met verschillende lettertypen waarbij citaten in kleur uitgelicht worden. Met bronvermelding.

Specificaties

Nederlands | 9789047006213

Titel Leef vanuit je verbeelding : een gelukkig leven heb je zelf in de hand
Auteur Stephen R. Covey
Secundaire auteur Vanja Walsmit
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : Business Contact, 2013
Overige gegevens 173 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: The wisdom and teachings of Stephen R. Covey. - Free Press, cop. 2012
ISBN 9789047006213
PPN 355354284
Rubriekscode 172
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfverwerkelijking
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfverwerkelijking