Studeren onder invloed
Boek

Studeren onder invloed hoe om te gaan met problemen met alcohol, drugs, gamen en verslaving tijdens de studie (cop. 2013)/ Alie Weerman & Herm Kisjes

Informatie over allerlei soorten verslavingen, aangevuld met interviews met studenten.Bier drinken, blowen, gamen en gokken zijn verslavingen waar je als student mee te maken kunt krijgen. Hoe ontstaan ze en hoe ga je ermee om? Met verhalen van studenten. Vanaf ca. 17 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het inleidende hoofdstuk wordt beschreven welke problemen er zich voordoen onder studenten in het hoger onderwijs met alcohol, drugs, gamen en gokken. Dan volgt een zakelijk, informatief hoofdstuk over de middelen en het ontstaan van een verslaving. In het derde hoofdstuk is een zestal interviews met studenten uitgewerkt die met deze problemen te maken hebben (gehad). In hoofdstuk vier komen de coördinatoren en begeleiders op de scholen aan het woord over hun ervaringen. Het laatste hoofdstuk voorziet in een zogenaamde 'toolkit', praktische handvatten inzake het gezond omgaan met alcohol, drugs, gokken en digitale media. Het boek is gemakkelijk leesbaar geschreven. Door het regelmatig in kaders opnemen van opsommingen van gegevens en schema's met getalsmatige feitelijkheden inzake gebruik en verslaving wordt de inzichtelijkheid van het boek vergroot. Als bijlagen een verklarende woordenlijst van straatjargon, een overzicht van websites en een literatuurlijst. Het boek is in beginsel gericht op docenten/studiebegeleiders/coördinatoren maar daarnaast uitermate interessant voor de studerenden zelf (vanaf ca. 17 jaar) en hun directe omgeving: o.a. medestudenten, vrienden en ouders.

Specificaties

Nederlands | 9789088504334

Titel Studeren onder invloed : hoe om te gaan met problemen met alcohol, drugs, gamen en verslaving tijdens de studie
Auteur Alie Weerman ; Herm Kisjes
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : SWP, cop. 2013
Overige gegevens 159 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789088504334
PPN 356179044
Rubriekscode 489.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verslaving; Hoger onderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Verslaving