Spartacus. Seizoen 2, Vengeance
DVD

Spartacus. Seizoen 2, Vengeance (cop. 2011), starring Liam McIntyre ... [et al.] ; dir. by Michael Hurst

Gaius Claudius Glaber moet met zijn Romeinse troepen de opstand van de bevrijde slaven onder leiding van Spartacus bestrijden voordat ze nog meer schade aanrichten. Spartacus moet beslissen of hij de dood van zijn vrouw gaat wreken of leiding gaat geven aan zijn leger.

Recensie

Nieuw Zeelandse actie-miniserie uit 2012 over gladiator Spartacus, onder regie van Michael Hurst en gecreëerd door Steven S. DeKnight. Wordt voorafgegaan door de prequel Spartacus: Gods of the Arena* en Seizoen 1 Spartacus: Blood and Sand**. Over de historische Spartacus (ca. 109-71 v. Chr.) is weinig bekend, behalve dat hij een Thraciër was die van 73-71 v. Chr. een beroemd geworden grote slavenopstand leidde. In dit tweede seizoen moet Gaius Claudius Glaber met zijn Romeinse troepen de opstand van de bevrijde slaven onder leiding van Spartacus bestrijden voordat ze nog meer schade aanrichten. Spartacus staat voor de keuze of wraak te nemen voor de dood van zijn vrouw of meer offers brengen om te voorkomen dat zijn leger van bevrijde slaven uiteenvalt. De serie wordt geadverteerd met de ingrediënten geweld, bloed, seks, actie en spectaculaire special effects. Het heftige geweld is in stripstijl en doet denken aan films als '300' en 'Gladiator'. Hoofdrolspeler Whitfield uit seizoen 1 overleed in 2011, zijn rol werd in dit tweede seizoen overgenomen door Liam McIntyre. Seizoen 2 (2011) bestaat uit 10 afleveringen op 5 dvd's, met veel extra's. Het derde en laatste seizoen is in productie.

Specificaties

Engels

Titel Spartacus. Seizoen 2, Vengeance
Uniforme titel Spartacus: vengeance
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michael Hurst ; Liam McIntyre
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, cop. 2011
Overige gegevens 5 dvd-video's (ca. 540 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels of Frans gesproken, Nederlands, Frans en Engels ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Nieuw Zeeland, 2012 - Bevat ook o.a.: The making of ; Famous last words ; Starz Studios: Spartacus Vengeance
PPN 362956790
Genre thriller - historische roman
Thematrefwoord Spartacus
Taal Engels