Wereld-reeks
Boek

Wereld-reeks ([19--?]-...)

Specificaties

Nederlands

Titel Wereld-reeks
Uniforme titel Wereld reeks : een serie historische jeugdromans
Type materiaal Boek
Uitgave Naarden : Strengholt, [19--?]-...
Overige gegevens - 23 cm
PPN 080170978
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De straf van Wodan
Boek

De straf van Wodan avonturen van een jongen en meisje in het Drenthe van lang geleden (cop. 1974)

vol. 6
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Wil Vening
De geuzen van Dokkum
Boek

De geuzen van Dokkum een verhaal uit het begin van de tachtigjarige oorlog, spelend in Friesland en Groningen ([1972])

Gedreven door verlangen naar vrijheid en afkeer van vreemde overheersing, sluit schipperszoon Fokke Abels uit Dokkum zich aan bij het Verbond der Vrije Friezen, waardoor hij veel avonturen beleeft. Verhaal spelend tijdens het begin van de Tachtigjarie Oorlog gebaseerd op historische gegevens, waarin zowel inzicht wordt gegeven in de geschiedenis als in de betekenis van begrippen als recht en vrijheid.

vol. no. 3
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
Ton Oosterhuis
De spion van Deventer
Boek

De spion van Deventer een verhaal uit 1672 (cop. 1972)

Aan de hand van de belevenissen van een drietal jongens worden in dit boek het beleg van Deventer in 1672 en de voorgeschiedenis hiervan beschreven. De sterke vesting geeft zich reeds na vijf dagen over aan de Bisschoppen van Münster en Keulen. Mogelijk was er sprake van verraad; mogelijk wilde burgemeester Hendrik Nilant de stad en bevolking ook sparen voor verwoesting en dood. Ook de drie hoofdpersonen, twee zoons van Wilhelm Nilant en de zoon van de stadssmid hebben hun twijfels over de snelle overgave, nadat ze de spannende tijd voor de belegering en het beleg zelf hebben meegemaakt.

vol. nr. 2
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
C. Wilkeshuis
Grote Pier van Kimswerd
Boek

Grote Pier van Kimswerd (cop. 1974)

Historisch jeugdverhaal, waarin het leven en daden van Grote Pier, een Friese boer, wordt geschetst. Hij speelt een leidende rol in de strijd, waarbij Holland en Gelre beide Friesland proberen te veroveren. Vooral de boeren hebben te lijden onder die strijd en Grote Pier vecht dan ook vooral voor de vrijheid van de Friese boer. Grote Pier probeert met hulp van de Geldersen de gehate Hollanders te verdrijven, eerst te land, daarna op de Zuiderzee. In dit verhaal wordt een beeld geschetst zoals hij geweest moest zijn: een sterke bruut, maar toch ook een goedig en vroom man.

vol. nr. 7
Beschikbaar | klik hier om de beschikbaarheid te bekijken
C. Wilkeshuis