Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het vierde offer
Boek

Het vierde offer (cop. 2013)/ Håkan Nesser, uit het Zweeds vert. door Clementine Luijten

In een fictief Zweeds kustplaatsje worden kort na elkaar op afschuwelijke wijze drie mannen vermoord; commissaris Van Veeteren probeert samen met de lokale politie de moordenaar te vinden.

Aanwezigheid

Recensie

De handeling van deze, door de Zweedse auteur en docent (1950) geschreven politieroman speelt in het fictieve, rustige kustplaatsje Kaalbringen. In korte tijd worden vlak achter elkaar op afschuwelijke wijze drie mannen vermoord: een makelaar, een junkie en een arts. Commissaris Van Veeteren, gescheiden, van middelbare leeftijd, liefhebber van wijn en klassieke muziek, wordt door de lokale politie ter zijde gestaan. Bij het oplossen van de mysterieuze moorden raakt Van Veeterens aantrekkelijke en ambitieuze collega Beate Moerk in de macht van de dader, die op grond van de door hem als moordwapen gebruikte vlijmscherpe bijl 'de hakker' wordt genoemd. Van zijn opleider Borkmann weet Van Veeteren, dat politiewerk vanaf een bepaald punt alleen nog maar een kwestie van denkwerk is (zie de oorspronkelijke Zweedse titel). Nesser schept een geloofwaardig en spannend verhaal in een zeer bewust geconstrueerde, fictieve omgeving. De roman is een intelligente, klassieke policier. Normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789044529999

Titel Het vierde offer
Auteur Håkan Nesser
Secundaire auteur Clementine Luijten
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : De Geus, cop. 2013
Overige gegevens 280 p - 22 cm
Annotatie Oorspr. dr. Nederlandse uitg.: 2000. - (Commissaris Van Veeteren-reeks) - Vert. van: Borkmanns punkt : kriminalroman. - Stockholm : Bonnier, 1994
ISBN 9789044529999
PPN 355352915
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Commissaris Van Veeteren-reeks
Boek

Commissaris Van Veeteren-reeks (2000-...)

vol. 2
Uitgeleend
Håkan Nesser