Eerlijk
Boek

Eerlijk de kracht van echte openheid (cop. 2013)/ Paul Wilkes, [vert. uit het Engels door Marjolijn Stoltenkamp]

Beschrijving van het proces van bezinning en persoonlijke openheid, op basis van de traditie van de rooms-katholieke biecht.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur is een Amerikaans spreker, schrijver en cineast, die zich vooral richt op het thema spiritualiteit en rooms-katholicisme. In een wereld waarin mensen hun leven delen via sociale media, is een oppervlakkige schijnopenheid standaard geworden. Het ontbreekt aan wezenlijke, diepe openheid. Het is deze openheid die Wilkes hier bepleit en die binnen de rooms-katholieke traditie in de biecht wordt bereikt. Hier legt iemand echter niet zozeer tegenover God, maar tegenover zichzelf verantwoording af. Biechten is in deze betekenis te beschouwen als een vorm van bezinning, als een dagelijkse evaluatie van onze handelingen. Voor deze bezinningsmomenten geeft de auteur een praktische, stapsgewijze beschrijving. Ook vinden we in het boek beschouwingen over biechten van de hand van een rabbijn, een priester, een psychiater en een non. Verder geeft de auteur adviezen over eerlijkheid op het werk, in relaties en in vriendschappen. Een boek voor enigszins spiritueel ingestelde lezers die eerlijk tegenover zichzelf willen staan en de kwaliteit van hun relaties met anderen willen verbeteren.

Specificaties

Nederlands | 9789025903312

Titel Eerlijk : de kracht van echte openheid
Auteur Paul Wilkes
Secundaire auteur Marjolijn Stoltenkamp
Type materiaal Boek
Uitgave [Utrecht] : Ten Have, cop. 2013
Overige gegevens 125 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: The art of confession : renewing yourself through the practice of honesty. - New York : Workman Publishing, cop. 2011
ISBN 9789025903312
PPN 355579715
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Eerlijkheid
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Eerlijkheid