Watercanon van Amsterdam
Boek

Watercanon van Amsterdam (cop. 2010)/ onder eindred. van Joëlle Poortvliet, [krt. Dienst Persoons- en Geo-informatie]

Diverse onderwerpen rond het water in Amsterdam, van drinkwater, bluswater en riool tot grachtengordels, woonboten en recreatie.

Aanwezigheid

Recensie

Alles wat er zoal te vertellen valt over het water in Amsterdam is bijeengebracht in dit boek. En dan ook echt alles. De Gemeentelijke Dienst Waternet en het Gemeentearchief hebben bijgedragen aan het verzamelen van foto- en kaartmateriaal en historisch beeldmateriaal over de verschillende onderwerpen die aan de orde komen. Het boek is zeer volledig en bevat zelfs los mee te nemen kaarten van vaarroutes en wandelroutes door de stad, waarmee datgene wat in deze canon van het water in Amsterdam in de werkelijkheid waargenomen kan worden. Inburgeren en educatie zijn expliciete doelen van de samensteller geweest en dat komt duidelijk naar voren. Er is naar volledigheid gestreefd bij onderwerpen waarover dikkere boeken zijn volgeschreven en dat is te merken. Maar hoewel erg vol, is het toch gelukt door een mooie opmaak en bladindeling redelijk leesbaar te blijven. Dat levert een schat aan informatie en tegelijk een aantrekkelijk bladerboek op, met een tweetal kaarten die wandel- en vaarroutes in Amsterdam tonen. De grote hoeveelheid informatie is wel ten koste gegaan van de overzichtelijkheid.

Specificaties

Nederlands | 9789081540216

Titel Watercanon van Amsterdam
Secundaire auteur Joëlle Poortvliet
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Jip, cop. 2010
Overige gegevens 239 p - ill., krt - 25 cm - krt
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789081540216
PPN 328457078
Rubriekscode 699
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterhuishouding; Amsterdam; Canon ; Water ; Drinkwater ; Afvalwater ; Rioleringen ; Kanalen ; Rivieren ; Grachten ; Watertoerisme
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Waterhuishouding