Languedoc, Cevennen en Tarn
Boek

Languedoc, Cevennen en Tarn (2013)/ Hans Pijnenburg, [cartogr.: G-O Graphics ; red.: Annemieke Diekman ; fotogr.: Hans Pijnenburg]

Recensie

Toeristische plekjes en verborgen pareltjes. De Cevennen, de Tarn en de Languedoc hebben het allemaal. Ruige natuur, gorges, diepe rivierdalen, bergen, wijngaarden, historische stadjes, katharenkastelen, mediterrane sferen, het Canal du Midi en Toulouse - la ville rose; het is nog maar een fractie van wat deze regio's bieden. De gids omschrijft dit veelzijdige gebied op een prettige wijze aangevuld met duidelijke overzichtskaarten en kleurenfoto's. Na een inleiding over historie, architectuur en Zuid-Frankrijk van nu, wordt de levendige studentenstad Toulouse met zijn sfeervolle pleinen en straatjes uitgelicht. Aan elk departement is een apart hoofdstuk gewijd met als extra een lokale interessante wetenswaardigheid, zoals het verhaal achter de messen van Laguiole, de wisent of Europese bizon en de beroemde kunstenaar Henri Toulouse-Lautrec. Elk hoofdstuk sluit af met praktische informatie over accommodaties, eten en drinken en sport. Een fijne en praktische reisgids voor degenen die dit Zuid-Franse gebied willen verkennen. Uitgevoerd in de nieuwe lay-out van de Dominicus reeks. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789025752231

Titel Languedoc, Cevennen en Tarn
Auteur Hans Pijnenburg
Secundaire auteur Annemieke Diekman
Type materiaal Boek
Editie 4e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer/Becht, 2013
Overige gegevens 339 p - ill., foto's, krt - 21 cm
Annotatie Met reg - Oorspr. titel: Cevennen, Languedoc. - Haarlem : Gottmer, 1998. - (Gottmer reisgidsen) (Dominicus reeks)
ISBN 9789025752231
PPN 35219751X
Rubriekscode Frankrijk 995.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Cevennen; Reisgidsen ; Languedoc-Roussillon; Reisgidsen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk