Voetbalverhalen voor beginnende lezers
Boek

Voetbalverhalen voor beginnende lezers (cop. 2013)/ THiLO, tek. van Eva Czerwenka ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Vier verhalen over voetbal. Lucas is zo eerlijk dat ze bijna de wedstrijd verliezen en Emma drinkt een wondermiddel waardoor ze alle ballen tegenhoudt. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Vier korte voetbalverhaaltjes waarin kinderen de held zijn. In het eerste verhaal wil Lina een broodje gaan halen en belandt ze tot haar verrassing op de bank bij de spelers en trainer. In het tweede verhaal fluit de scheidsrechter voor een overtreding, maar is Lucas zo eerlijk om te zeggen dat hij gewoon viel en niet werd getackeld. In het derde verhaal moet Milan, als kleinste van het stel, de bal uit de bosjes halen en vindt hij daar een bankbiljet. En in het laatste verhaal drinkt Emma een 'wonderdrankje' waardoor ze alle ballen tegenhoudt. Vier pretentieloze en wensvervullende verhaaltjes die door de combinatie weinig tekst en veel illustraties zeker in behoefte zullen voorzien.Iedere pagina is voorzien van twee flinke, vrolijk gekleurde illustraties die het verhaal aanvullen. Onder elke illustratie staan twee tot vier regels tekst. Met een storende fout op p. 7: 'het eetkraam'. Deeltje uit de reeks 'Leesfeest!'* voor beginnende lezers. Helaas is het taalgebruik niet aangepast aan deze doelgroep, maar bevat veel te moeilijke en te lange woorden als 'degraderen', 'fluitsignaal' en 'zelfverzekerd'. Op het omslag is een illustratie uit het tweede verhaal te zien waarin Lucas op jacht gaat naar de winnende goal. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044736977

Titel Voetbalverhalen voor beginnende lezers
Auteur THiLO"
Secundaire auteur Eva Czerwenka ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2013
Overige gegevens 39 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Fußballgeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2004. - (Lesetiger)
ISBN 9789044736977
PPN 357543920
Genre verhalenbundel - sport
Thematrefwoord Voetbal
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Leesfeest!
Boek

Leesfeest! (2012-...)

vol.
Uitgeleend