The seven wonders of wild China
DVD

The seven wonders of wild China (cop. 2013)/ narrator Craig Sechler, series prod./dir. by Risa Okamoto

Achtergronden van zeven achitectonische bouwwerken uit het oude China.

Aanwezigheid

Recensie

China is een van 's werelds oudste beschavingen. Deze documentaireserie (2006) gaat in zeven afleveringen in op zeven 'wonderen' van architectuur. Men start met het 1400 jaar oude hangende klooster bij de berg Hua Shan. Geheel uit hout opgetrokken, lijkt het te zweven tegen een steile rotswand. Vervolgens komt het recentelijk ontdekte terracottaleger van achtduizend soldaten aan bod. Het zijn de bewakers van het grafcomplex van Keizer Qin. Op de heilige berg Wudang zijn vele paleizen, tempels, paviljoens en bruggen gebouwd. Het is de bakermat van de Wudang Kungfu, een krijgskunst die ook in het westen beoefend wordt. Aan de 6500 kilometer lange Chinese Muur begon men tweeduizend jaar geleden te bouwen. Dit grootste bouwwerk ter wereld, diende als verdediging tegen Mongoolse legers. De Leshan Boeddha is het grootste Boeddhabeeld ter wereld. Zijn oog is wel drie meter breed. De houten Shibaozhai Tempel, van twaalf verdiepingen, is vijfhonderd jaar oud en gemaakt zonder een enkele spijker. Ten slotte is ook de Verboden Stad een perfect voorbeeld van de grootsheid van de architectuur van het oude China. De serie geeft een goed inzicht in het oude keizerrijk. Mede door de unieke beelden en architectonische hoogstandjes een aanrader.

Specificaties

Engels | 8715664104767

Titel The seven wonders of wild China
Uniforme titel 7 wonders of China
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Risa Okamoto ; Craig Sechler
Type materiaal DVD
Uitgave [Schelluinen] : Dutch Filmworks, cop. 2013
Overige gegevens 2 dvd-video's (222 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma: Singapore : VHQ tv, 2006 - Oorspr. titel: 7 wonders of China
ISBN 8715664104767
PPN 358186463
Rubriekscode China 717
Taal Engels
Onderwerp algemeen Monumenten; China ; Verboden Stad (Peking) ; Terracottaleger ; Chinese muur ; Hangende Klooster (Shanxi) ; Shibaozhai Pagode ; Grote Boeddha van Leshan ; Wudangbergen (China)
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Monumenten