Nee!
Boek

Nee! (cop. 2013)/ Tracey Corderoy [tekst], Tim Warnes [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal tekst & redactie]

Neushoorntje Julius heeft een geweldig leuk nieuw woordje ontdekt: nee. Hij zegt het overal, thuis en op de crèche. Maar na een tijdje is het toch niet zo'n leuk woord meer. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein neushoorntje Julius leert het woordje 'nee'. Het tot dan toe lieve, gemakkelijke jongetje gebruikt het woordje steeds vaker. Hij doet niet langer zomaar wat zijn ouders en de juf zeggen en hij wil niet meer meedoen met zijn vriendjes op de peuterspeelzaal. Maar na verloop van tijd komt hij er achter dat dit gedrag ook minder leuke gevolgen heeft en dat het hem soms heel ongelukkig maakt. Gelukkig ontdekt hij dat het ook anders kan. Vriendelijk, vertederend prentenboek over de bekende nee-fase die veel peuters in hun ontwikkeling doormaken. Het grote boek bevat een prettige afwisseling en mooie verdeling van grote en kleine illustraties en een kleine hoeveelheid tekst. Bijna alle dialoog is in spreekballonnen geplaatst, waarbij het woordje 'nee' vet en vaak groot is gedrukt. Het warme neushoorngezin en de andere dieren zijn goed gekozen en leuk uitgewerkt in rustige kleuren. Emoties zijn treffend weergegeven in gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Door de eenvoudige, alledaagse situaties een erg leuk en herkenbaar verhaal voor dwarse peuters en hun ouders. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048308101

Titel Nee!
Auteur Tracey Corderoy ; Tim Warnes
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2013
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: No! - London : Little Tiger Press, 2013
ISBN 9789048308101
PPN 355527154
Thematrefwoord Peuters ; Dwarse kinderen
Taal Nederlands