Spannende speurneusverhalen
Boek

Spannende speurneusverhalen (cop. 2013)/ Manfred Mai, tek. van Heribert Schulmeyer ; [vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Acht verhalen over het speuren als een echte detective. Marie en Jonas betrappen een tasjesdief en David gaat op zoek naar zijn verjaarscadeau. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Een bundel uit de reeks 'Lezen is te gek!'* met acht korte verhalen rond het thema speuren als een detective: twee kinderen betrappen een tasjesdief, David speurt naar zijn verjaardagscadeau, Katrien ontdekt wie de vulpen in de klas gestolen heeft, Nele betrapt haar vader bij het snoepen van net gebakken koekjes, twee jongens vinden de dief van het gestolen geld. Het gaat om korte en eenvoudige verhalen, zowel in opbouw als in woordgebruik. Het is gericht op beginnende lezers, maar bevat veel lange en lastige woorden als detectivekoffer, high five en verjaardagscadeau. De tekst is gedrukt in een grote letter, waardoor er op een regel slechts een paar woorden staan. Door het veelvuldige gebruik van gekleurde illustraties is de lay-out plezierig en aantrekkelijk. Voor- en achterin een spread met kleine steeds terugkerende afbeeldingen van een speurende jongen. Voor kinderen vanaf ca. 8 jaar een leuk boekje om te lezen en om het lezen te oefenen.

Specificaties

Nederlands | 9789044736762

Titel Spannende speurneusverhalen
Auteur Manfred Mai
Secundaire auteur Heribert Schulmeyer ; Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2013
Overige gegevens 58 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Krimigeschichten. - Bindlach : Loewe, cop. 2012. - (LesePiraten)
ISBN 9789044736762
PPN 357545818
Genre detectiveroman - verhalenbundel
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands