Fabian de snelste rechtsbuiten ter wereld
Boek

Fabian de snelste rechtsbuiten ter wereld (cop. 2007)/ Joachim Masannek, met tek. van Jan Birck ; [vert. uit het Duits: Suzanne Braam]

Fabian (ik-figuur) wordt tijdens een zaalvoetbalkampioenschap door een scout uitgenodigd om bij Ajax te komen voetballen. Moet hij zijn vrienden van de Wilde Voetbalbende in de steek laten? Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Het achtste, los te lezen deel uit de serie 'De wilde voetbalbende'*, waarin Fabian (ik-figuur) tijdens een zaalvoetbalkampioenschap door een Ajaxscout uitgenodigd wordt om bij Ajax te komen voetballen. Wat moet hij doen? Zijn eigen club verlaten en een verrader worden in de ogen van zijn vrienden? De beslissing wordt nog moeilijker als zijn wilde voetbalbende in de finale ook nog tegen Ajax moet spelen. Achterin worden alle hoofdpersonen en al verschenen en nog te verschijnen delen beschreven. Het verhaal bevat veel bombastische taalgebruik (turbo-torpedo-hard, mega-machtig-monster-schot) en bevat veel stopwoorden als 'Dampende duivelsdrol, kokende kippenkak, stinkende apenscheten, gillende krokodillen). De hoofdstukken zijn kort en overzichtelijk. Veel pentekeningen die met grijstinten ingekleurd zijn. Een verhaal van dertien in een dozijn over voetbal voor liefhebbers van deze serie vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021621715

Titel Fabian de snelste rechtsbuiten ter wereld
Auteur Joachim Masannek
Secundaire auteur Jan Birck ; Suzanne Braam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2007
Overige gegevens 122 p - tek - 22 cm
Annotatie Vert. van: Fabi, der schnellste Rechtsaußen der Welt. - Frankfurt am Main : Baumhaus Buchverlag, 2005. - (Die Wilden Fußballkerle)
ISBN 9789021621715
PPN 301129398
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Clubs
Taal Nederlands