Joeri het eenmans-middenveld
Boek

Joeri het eenmans-middenveld (cop. 2006)/ Joachim Masannek, met tek. van Jan Birck ; [vert. uit het Duits: Suzanne Braam]

Joeri (ik-figuur) is lid van de Wilde Voetbalbende. De bendeleden hebben ruzie met de gang van Dikke Michiel en bedenken plannen om de gang te bestrijden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Dit vierde deel uit de serie 'De Wilde Voetbalbende'* laat de ik-figuur Joeri zijn verhaal vertellen. Joeri is lid van de fanatieke Wilde Voetbalbende die bestaat uit zeven leden, waaronder een meisje. Ze hebben ruzie met de gang van Dikke Michiel, die hen wil beroven en bestrijden. Joeri woont samen met zijn moeder en broertje in Amsterdam. De zoektocht naar zijn vader, die hij nooit gekend heeft, vormt samen met het bevechten van Dikke Michiel het thema van dit boek. Tijdens nachtelijke bijeenkomsten in een boomhut worden de verhitte en ruige gevechten voorbereid en de plannen gesmeed om Dikke Michiel te pakken. Daarnaast wordt er ook nog gevoetbald. Het bloemrijke taalgebruik is vaak origineel en bevat absurde observaties. Soms wordt de lezer betrokken bij het verhaal en wordt verzocht om handelend op te treden. Ook worden namen uit klassieke jeugdboeken gebruikt, zoals Huckleberry en Camelot. Een verrassend origineel, hedendaags jeugdboek met komische situaties en ruwe acties. De dichte bladspiegel vraagt om geoefende lezers. De grappige zwart-witillustraties in hun slapstick-stripstijl verluchtigen de tekst. Voor voetballiefhebbers vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9021616904

Titel Joeri het eenmans-middenveld
Auteur Joachim Masannek
Secundaire auteur Jan Birck ; Suzanne Braam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2006
Overige gegevens 124 p - tek - 23 cm
Annotatie Vert. van: Juli die Viererkette. - Frankfurt am Main : Baumhaus, 2002. - (Die Wilden Fußballkerle)
ISBN 9021616904
PPN 296881554
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Clubs ; Eenoudergezin
Taal Nederlands