Barbapapa sport voor tien
Boek

Barbapapa sport voor tien (2013)/ Annette Tison, en [ill.] Talus Taylor ; [vert. uit het Frans]

De Barbapapa's sporten de hele dag buiten; ze tennissen, zwemmen en roeien. Steeds doet een Barbapapa meer mee met het spel. Oblong prentenboek met ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Prentenboek in oblongformaat waarin de lezer aan de hand van de Barbapapa's de getallen een tot en met tien leert kennen. Deel uit de serie boeken over Barbapapa en zijn familie: een reeks prentenboeken uit de jaren zeventig over de wonderlijke Barbapapa-wezens die iedere willekeurige vorm kunnen aannemen, behulpzaam zijn en overal raad op weten onder het motto: huup-huup, Barbatruuk! De ouders en de zeven kinderen zijn herkenbaar door hun eigen kleur en naam. De Barbapapa's sporten de hele dag buiten; ze tennissen, zwemmen en roeien. Steeds doet een Barbapapa meer mee met het spel. Matige, summiere tekst van gemiddeld drie regels boven de platen; eenvoudig en direct taalgebruik. De tamelijk gedetailleerde, zwartomlijnde tekeningen beslaan steeds een dubbele pagina en zijn veelal in effen kleuren uitgewerkt. Elke spread is aan een getal gewijd dat zowel in tekst als cijfer staat afgedrukt. Zo zijn op de illustratie die bij het getal vijf hoort vijf Barbapapa's, vijf egels, vijf honden, vijf katten, vijf vogels, vijf schapen, etc. te zien. De illustraties worden door het oplopende aantal figuren steeds drukker; dat komt het leren tellen niet ten goede. Op de achterkant van het omslag de presentatie van de verschillende Barbapapa's. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025754440

Titel Barbapapa sport voor tien
Auteur Annette Tison ; Talus Taylor
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2013
Overige gegevens 27 p - ill - 22×27 cm
Annotatie Vert. door J.H. Gever - Vert. van: Barbapapa et les nombres. - Paris : Les Livres du Dragon d'Or, cop. 2003. - (Découvre avec Barbapapa). - Oorspr. uitg.: 1996 - Oorspr. titel: Met Barbapapa tot tien tellen. - Amsterdam : Fehmers [etc.], 1978
ISBN 9789025754440
PPN 355270528
Thematrefwoord Tellen ; sport ; Buiten spelen (werkwoord)
Taal Nederlands