Optische illusies en beeldraadsels
Boek

Optische illusies en beeldraadsels een bonte selectie blikverruimers (cop. 2013)/ Inga Menkhoff, [vert. uit het Engels: Dirk de Rijk]

Verzameling optische illusies en beeldraadsels rond thema's als vervormingsillusies, omkeerplaatjes en nawerking van het oog.Waarom lijkt een rechte lijn ineens krom? Bekijk van bijna 150 afbeeldingen hoe ze ons gezichtsvermogen te slim af zijn, ons dingen laten zien die niet bestaan. Met uitleg en zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De lezer wordt in deze stevige uitgave meegenomen in de wondere wereld van de optische illusies en beeldraadsels. In zwart-wit en/of grijze tinten zijn 146 figuren neergezet rond thema's als vervormingsillusies, omkeerplaatjes, nawerking van het oog, contrastillusies en onmogelijke figuren. De lezer wordt steeds op verschillende manieren optisch in de war gebracht. Bij ieder patroon/figuur wordt een toelichting gegeven. In deze teksten, variërend van één tot maximaal vijf zinnen, worden verklaringen gegeven voor de optische raadsels. Zowel het boek als de op zichzelf staande thema's worden ingeleid met een pagina theoretische achtergronden en informatie. Ieder thema heeft een eigen, rustige pastelkleur die het oog niet afleidt van de patronen en figuren. Vind jij wetenschap saai en droog? Ben jij niet op het verkeerde been te brengen? Bekijk dan dit boek eens! Geschikt voor zowel kinderen als volwassenen die het waarnemingsvermogen willen testen, de ogen willen trainen en zichzelf willen verwonderen. Voor iedereen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781472314185

Titel Optische illusies en beeldraadsels : een bonte selectie blikverruimers
Auteur Inga Menkhoff
Secundaire auteur Dirk de Rijk
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Parragon, cop. 2013
Overige gegevens 96 p - ill - 28 cm
Annotatie Omslagtitel - Oorspr. Engelse uitg.: Bath : Parragon, cop. 2012
ISBN 9781472314185
PPN 362845697
Rubriekscode 415.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezichtsbedrog
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezichtsbedrog